Räikkönen katkerana: Täysin Bottaksen vika ja minä sain maksaa

Kimi Räikkösen mielestä oli selvää, että hän joutui maksumieheksi Valtteri Bottaksen virheen takia.

Suomalaiset kolaroivat Azerbaidzhanin GP:n avauskierroksella. Räikkönen oli nousemassa kakkosmutkassa Bottaksen ohi ulkokautta. Bottas ajoi kanttikivien yli ja hänen Mercedes-autonsa pomppasi sen verran, että hän kolautti Räikkösen kylkeen.

Räikkönen ei heti kisan jälkeen selvästikään tiennyt, että Bottas oli pompannut kanttikivestä. Ferrari-kuski totesi, että Bottas "jarrutti todella aikaisin, taas kerran".

– Hän tietää itsekin, että jarrutti aivan liian aikaisin. Minä menin ulkoa ja kaikki oli hyvin ja yhtäkkiä minuun törmättiin, Räikkönen sanoi kisan jälkeen.

– Se oli täysin hänen vikansa, mutta minä sain maksaa, Räikkönen totesi suorasti.


Bottas sanoi, että Räikkönen jarrutti tilanteessa myöhemmin kuin hän. Bottas koki, että hänellä on sisälinjalla mahdollisuus, eikä hän vain luovuttanut paikkaansa Räikköselle.

– En voinut mennä kuin kanttikiven yli. Siinä vaiheessa perääntyminen ei ollut vaihtoehto. Menin kanttikiven yli, auto pomppasi ja osuin häneen. Minun pitää vielä katsoa video, mutta mielestäni perääntyminen ei ollut vaihtoehto, Bottas selvitti omaa näkökantaansa.

– Mielestäni tilaa olisi ollut kahdelle autolle. Hän oli vähän edellä, eli ehkä hän olisi pitänyt asemansa joka tapauksessa, Bottas pyöritteli.

Osuma pudotti Bottaksen joukon hännille, mutta hän nousi lopulta komeasti toiseksi. Räikkönen sai osumasta vaurioita, mutta kisa meni pilalle myöhemmin tulleen takarenkaan rikkoutumisen vuoksi. Räikkönen pääsi vielä radalle, mutta joutui lopulta keskeyttämään.



Lähde: motorsport.com

Lue myös:

    Uusimmat