Massa: Hamiltonia olisi pitänyt rangaista

Ferrari-tallin brasilialaiskuljettaja Felipe Massa on ihmetellyt sitä, ettei Lewis Hamiltonia rangaistu Japanin GP:n tapahtumista. Massa epäilee Hamiltonin nauttivan erityisasemasta F1-päättäjien keskuudessa.

- Vuoden aikana monia kuljettajia on rangaistu pikkuasioista, mutta yhtä ei vielä mistään. Näyttää siltä, kuin joku haluaisi Hamiltonista maailmanmestarin, Massa sanoi brasilialaismedialle Shanghain varikolla.

Hamiltonin ajo Japanin GP:n turva-autotilanteessa otettiin uudelleen tuomariston käsittelyyn, koska internetissä levisi katsojan kuvaama video, jossa näkyi Hamiltonin ajaneen lähelle turva-autoa ja jarruttaneen sen jälkeen rajusti. Heti Hamiltonin jarrutuksen jälkeen hänen perässään ajaneet Mark Webber ja Sebastian Vettel kolaroivat keskenään.

Massan mielestä tuomariston olisi pitänyt rangaista Hamiltonia. Hän arvosteli myös BMW:n puolalaiskuljettajan Robert Kubican saamaa rangaistusta Japanin GP:ssä.

- Kubicaa rangaistiin väärin perustein osumasta Lewisiin. Puolalainen oli sisäpuolella rataa eikä osuma ollut tarkoituksellinen. Lewis taas teki turva-auton takana liikkeitä, jotka kyllä olivat rangaistuksen arvoisia. Näin videon tilanteesta internetistä. Mielestäni häntä olisi pitänyt rangaista äkkinäisestä jarrutuksesta ja kolarin aiheuttamisesta, Massa katsoi.

Hamiltonin tallitoveri Fernando Alonso ilmaisi myös mielipiteensä nuoren brittikuskin asemasta.

- Jos noin olisi käynyt minulle, olisimme varmasti käyneet eilen yöpuulle rangaistuksen kanssa, Alonso sanoi AS-lehdelle.

Alonson mukaan kuljettajille oli annettu ennen Japanin kilpailua tarkat ohjeet turva-auton takana ajamisesta.

- Jotkut kuljettajista valittivat Monzassa Charlie Whitingille siitä, että Hamilton ja minä jarruttelimme äkkinäisesti takasuoralla. Kilpailujohtaja muistutti meille ennen Fujin kisaa, että turva-auton takana saa lämmitellä renkaita mutkitellen, mutta tasaisella vauhdilla. Ero turva-autoon on pidettävä noin 150 metrissä, Alonso kuvaili.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat