Mainos

Radiotähti Anni Hautala herkistyi Vietnamissa – hyväksikäytetyn tytön tarina järkytti

Radiopersoona Anni Hautala vieraili hädänalaisten lasten luona. UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetyksessä 15. maaliskuuta nähtiin kooste Hautalan matkasta. 

Suomipopin Aamulypsy-ohjelmasta tuttu Anni Hautala lähti Vietnamiin tutustumaan paikallisten lasten elämään vuonna 2016.

Hautala oli Vietnamissa kymmenen päivän ajan ja vieraili kolmen eri perheen luona. 

– Reissu oli erittäin mielenkiintoinen ja yllättävän rankka. Tajusi kyllä vahvasti, kuinka hyvin meillä on asiat täällä. Paikallisten äitien suurimmat tavoitteet olivat ne, että lapset saavat käydä koulua ja ovat terveitä ja että on oma koti. Oltiin todella perusasioiden äärellä, Hautala kertoi. 

Hautala toteaa, että reissun rankkuus syntyi voimakkaasta kontrastista. Matkan vaikeimmaksi hetkeksi hän kertoo sen, miten seksuaalisesti hyväksikäytetyn tytön äiti kertoo tapahtuneesta Hautalalle. 

– Vaikken hänen puheestaan ymmärtänyt mitään ilman tulkkia, tunne välittyi. Hän kertoi tarinaa itkien, ja tietysti sitä liikuttui itsekin. Hänellä oli ihan samanikäiset lapset kuin minulla. 

– Tietysti siinä alkoi miettiä, miten tyttöä olisi voitu auttaa täällä. Siellä hän ei päässyt edes tapaamaan lääkäriä. Tytöstä alettiin puhua pahoja asioita kylässä. 

Vaikka kulttuurin erot olivat paikoin valtavat, Hautala kertoo, että oli ihanaa huomata, kuinka ihmiset ovat lopulta samanlaisia, missä päin maailmaa sitä onkaan. 

– Rytmit ja rutiinit olivat ihan samat. Lapset leikkivät ja menivät päiväunille, vaikkei heillä muuta ollutkaan kuin tyynyt betonilattialla. 

Hautalan lisäksi myös näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius lähti reissun päälle Libanoniin tutustumaan paikallisten lasten elämään.

– Koin monta sykähdyttävää hetkeä, jotka eivät vertaudu mihinkään aiemmin kokemaani, Petelius kertoo matkastaan. 

Unicef-lähetys perjantaina 15. maaliskuuta MTV3-kanavalla kello 20.00!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja