Quinta de la Rosa Douro Tinto 2001

  • Douro
  • Portugal
  • Hinta: 13,80 euroa
  • Alkon nro: 440397
  • Rypälelajikkeet: touriga nacional, touriga franca, tinta roriz, tinta barocca

Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905 ja se annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden poika Tim Bergqvist on nykyään talon johdossa apunaan tyttärensä Sophia.

Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Portviinin ohella tila tuottaa punaviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle.

Väriltään tämä viini on runsaan sinipunainen ja tiivis. Tuoksukin on runsas sisältäen tummia kypsiä marjoja sekä nahkaisuutta. Maku on täyteläinen ja mehevä, mukana on mausteisuutta sekä kypsää hedelmää. Mukana maussa ovat tasapainoiset tanniinit.

Minkä kanssa?

Mukava viini runsaille ja mutkattomille ruoille, joissa on selkeää aromaattisuutta. Sopii hyvin lihapadoille sekä yrttisille ja tomaattisille ruoillekin. Juustoksi valitsisin kovat ja aromaattiset juustot kuten Tilsitit sekä mustan emmentalin tai Manchegon.

Tarjoile viini n.18 asteisena.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai MTV3-kanavalla Ihanassa Aamussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja