Mainos

Qstock rikkoi ennätyksiä – HIM villitsi kansaa

14:37

Oulussa viikonloppuna järjestetty Qstock teki kaikkien aikojen kävijäennätyksensä. Kuusisaaressa oli kahden päivän aikana 30 000 verasta, mikä on pari tuhatta enemmän kuin viime vuonna.

Koko Oulu oli tapahtuman vuoksi tupaten täynnä, esimerkiksi kaikki hotellit oli buukattu täyteen aikoja sitten. Poliisin mukaan mitään suurempia järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan ollut.

Yhdestoista Qstock päättyi illalla vetonaulana toimineen HIM:in keikkaan.

– Yhdettätoista kertaa järjestin tämän tapahtuman ja pienestä lähdettiin liikkeelle. Ensimmäisellä kerralla katsojatavoite oli 2000 ja silloin tulikin 7000 vierasta. Siitä ollaan sitten vuosi vuodelta kavuttu ylöspäin ja nyt oli jo 30 000 ihmistä. Enempää tänne Kuusisaareen ei olisi mahtunutkaan. Kyllä on mahtava fiilis. Koko vuoden työ ei mennyt hukkaan, kertoo selvästi huojentuneen oloinen festivaalijärjestäjä Mikko Forstén MTV3:lle.

Myrsky uhkana

Sään suhteen tapahtumalla oli tuuria. Helle helli ja uhkaava myrsky kiersi festivaalialueen juuri ja juuri. Puolentoista tunnin ajan järjestäjät olivat hälytysvalmiudessa, mutta myrskypilvet hajosivat ennen festivaalialuetta. Vasta puolen yön jälkeen, vetonaulana toimineen HIM poistuttua päälavalta, salamat räiskyivät ilotulituksen kanssa samaan aikaan.

– Me ollaan ensimmäistä kertaa Qstockissa, kiva fiilis tulla tänne pohjoiseen. On ihan kuin ulkomaille menisi, sanoo hyväkuntoinen Ville Valo MTV3:n haastattelussa.

Festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoo, että HIM:iä oli houkuteltu tapahtumaan jo kuuden vuoden ajan. Se kertoo paljon HIM:n vetovoimasta. Bändi esiintyi tänä kesänä vain kaksi kertaa Suomessa.

Fanit onnesta sekaisin

Ville Valon fanitus ei ole vuosien varrella vähentynyt. Nytkin tuhannet teinit ja vähän vanhemmatkin tungeksivat lavan edustalla. MTV3 toimi yhden fanin apulaisena ja pyysi hänelle Valon haastattelussa nimikirjoituksen.

– Minulla on seinä täynnä Ville Valon kuvia ja tämä aarre pääsee nyt sinne keskelle. Tässä lukee vielä Emmille rakkaudella, aivan ihanaa, huokailee 17-vuotias Emmi Kinnunen ikionnellisena.

Aiheesta lisää Kymmenen uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.