Qatar MM-työläisten oloja luvataan parantaa – "Fifalla on näitä yleviä periaatteita..."

Dohassa tänään alkaneita yleisurheilun MM-kisjoa varjostaa Qatarin ihmisoikeustilanne 1:56
Qatarin ihmisoikeustilanne puhutti myös yleisurheilun MM-kisojen yhteydessä.

Qatar ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa julkistivat tiistaina ensimmäisen yhteisen strategiasuunnitelman vuoden 2022 miesten MM-lopputurnauksen järjestelyistä. Qatar on saanut kovasti kritiikkiä siirtotyöläisten kohtelusta ja oloista MM-rakennustyömailla. Myös homoseksuaalisuutta kriminalisoivat lait maassa ovat olleet kovan arvostelun kohteena.

Fifan 112-sivuinen strategianivaska puuttuu myös kisojen esteettömyyteen, talousnäkymiin, ympäristöasioihin ja eettisesti kestävään yritystoimintaan.

–  Kaikkiaan 22 tavoitetta on käyty yksityiskohtaisesti läpi, ja yli 70 konkreettista aloitetta on tehty strategian toteuttamiseksi, Fifa ja qatarilaiset turnausjärjestäjät muotoilevat.

Työntekijöille luvataan "kohtuulliset työ- ja asumisolosuhteet ja reilua rekrytointia". Lähi-idän analyytikko James Dorseyn mukaan tuore strategia tuo Qatarille "painetta".

–  Fifalla on näitä yleviä periaatteita..., Dorsey mietti viitaten epävarmuuteen siitä, kuinka strategian tavoitteiden toteuttamista valvottaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat