Qatar MM-työläisten oloja luvataan parantaa – "Fifalla on näitä yleviä periaatteita..."

1:56
Qatarin ihmisoikeustilanne puhutti myös yleisurheilun MM-kisojen yhteydessä.

Qatar ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa julkistivat tiistaina ensimmäisen yhteisen strategiasuunnitelman vuoden 2022 miesten MM-lopputurnauksen järjestelyistä. Qatar on saanut kovasti kritiikkiä siirtotyöläisten kohtelusta ja oloista MM-rakennustyömailla. Myös homoseksuaalisuutta kriminalisoivat lait maassa ovat olleet kovan arvostelun kohteena.

Fifan 112-sivuinen strategianivaska puuttuu myös kisojen esteettömyyteen, talousnäkymiin, ympäristöasioihin ja eettisesti kestävään yritystoimintaan.

–  Kaikkiaan 22 tavoitetta on käyty yksityiskohtaisesti läpi, ja yli 70 konkreettista aloitetta on tehty strategian toteuttamiseksi, Fifa ja qatarilaiset turnausjärjestäjät muotoilevat.

Työntekijöille luvataan "kohtuulliset työ- ja asumisolosuhteet ja reilua rekrytointia". Lähi-idän analyytikko James Dorseyn mukaan tuore strategia tuo Qatarille "painetta".

–  Fifalla on näitä yleviä periaatteita..., Dorsey mietti viitaten epävarmuuteen siitä, kuinka strategian tavoitteiden toteuttamista valvottaisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja