Mainos

Pysyykö yhdeksän puhujan vaalitentti kasassa? Vetäjä paljastaa olevansa mahdottoman tehtävän edessä: "Siinä ei voi onnistua"

5:41
MTV Uutisten toimittaja Sami Lindfors haastatteli Jaakko Loikkasta MTV Uutiset Livessä.

Yhdeksän Suomen kärkipoliitikkoa kokoontuu kahdeksi tunniksi ottamaan mittaa toisistaan eduskuntavaalien loppusuoralla sivistyneesti, ilman päällepuhumista. Kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, ja sitä se onkin, sanoo MTV Uutisten Suuren vaalitentin toinen juontaja Jaakko Loikkanen.

– Sehän siinä antaa tietyllä tavalla sisäistä rauhaa, että siinä ei voi onnistua. Eikä pidäkään onnistua, Loikkanen sanoo MTV Uutiset Livessä.

Viime vuosina on puhuttu paljon siitä, että vaalitenteissä poliitikot puhuvat toistensa päälle. Monien kansalaiset ja politiikan seuraajat usein toivovat kärkipoliitikoilta hyvää käytöstä ja päällepuhumisen välttämistä.

Jaakko Loikkanen sanoo, että ylenpalttinen mölinä ei palvele tentin seuraajia. Loikkasen mielestä tietty määrä päällepuhumista kuitenkin kuuluu hyvään vaalitenttiin.

– Hyvärytminen ja tiukka keskustelu, jossa saatetaan pikkaisen puhua toisten päälle. Se ei ole niin kauhean vaarallista, vaan päinvastoin hyvä asia.

– Vaalikeskustelu, jossa puhutaan vain omalla puolella, eikä yhtään haasteta toista. Se ei ole kiinnostavaa, Loikkanen sanoo.

Meneekö MTV Uutisten Suuri vaalitentti kilpalaulannaksi? Pysyykö kärkipoliitikkojen vaalitentti tentaattorien näpeissä? Suuri vaalitentti keskiviikkona kello 20–22 MTV3:lla ja MTV Uutiset Livessä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja