Pystymetsä milanolaisittain - pilvenpiirtäjiin istutetaan hehtaari metsää

Sana betoniviidakko saa uuden merkityksen, kun italialaisen arkkitehti Stefano Boerin vihreät, puiden ja kasvien asuttamat pilvenpiirtäjät valmistuvat Milanon keskustaan.

Daily Mailin uutisoimassa rakennusprojektissa noin hehtaarin verran metsää istutetaan koristamaan kahta 27-kerroksista tornitaloa. Suunnittelijoidensa mukaan talosta tulee ympäristöystävällisen asumisen symboli.

Arkkitehtonisen luomuksen tarkoituksena on paitsi tarjota varakkaille milanolaisille uniikkeja asuntoja, myös säästää maankäytössä ja tuoda metsä keskelle kaupunkia. Suunnittelijat toivovat, että puut suodattavat kaupungin saasteita, suojaavat Välimeren auringolta ja muuttavat tornitalojen ilmettä vuodenaikojen vaihtelun mukaan.

Myös turvallisuusnäkökohdat on otettu huomioon. Puun kaatuminen näistä korkeuksista, keskellä suurkaupunkia, voisi aiheuttaa pahimman laatuisen kaaoksen. Suunnittelijat ovatkin testanneet eri puulajeja tuuliturbiinissa varmistaakseen niiden soveltuvuuden kerrostaloasumiseen.

Bosco Verticale -projekti, leikkimielisesti käännettynä "Pystymetsä", käynnistyi vuonna 2006, ja sen arvioidaan valmistuvan ensi vuoden loppuun mennessä. Edullisimmillaan pala metsää keskellä kaupunkia, eli asunto Pystymetsässä, maksaa noin 640 000 eurolla. Hulppeimmista asunnoista metsäisen tornin huipulla saa pulittaa lähes 2 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan kun rakennusmiehet pystyttävät itse tornitaloja, puut ja kasvit kasvavat ruukuissa odottaen muuttoa uuteen kotiinsa.Puiden, kasvien ja ihmisten lisäksi taloa tulevat asuttamaan hyönteiset, linnut ja Milanon puistoissa viihtyvät eläimet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja