Puutarhahuonekalujen kevätkunnostus

1. Puhdista ensin kalusteet

Jos pinta jätetään puhdistamatta niin öljy korostaa likaisia kohtia.

Älä käytä klooria sisältävää pesuainetta tiikkiin tai kovapuisille kalusteille – se valkaisee puun! Liberon pihakalusteiden puhdistusaine ei valkaise puuta vaan puhdistaa ne tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti – puhdistusaine saa valua suoraan maahan.

Sumuta pihakalusteiden puhdistusainetta pintaan. Harjaa pinta juuriharjalla, jos lika ei irtoa tällä voidaan käyttää myös messinkiharjaa.Huuhtele pinta puhtaalla vedellä ja anna kuivua n. vuorokauden ennen öljyämistä.

2. Öljyä kalusteet

Ennen öljyn levittämistä tarkista puun pinta ja jos se on karkea, niin on syytä hioa pintaa kevyesti. Karkeaan pintaan tarttuu lika paljon helpommin kuin sileään ja se voi myös rikkoa vaatteita. Jos pinta on puhdistettu messinkiharjalla tulee se hioa. Käytä hiontaan Numero: 0 teräsvillaa tai n.180 hiekkapaperia.

Poista hiontapöly ja öljyä kaluste. Käytä Liberon pihakalusteöljyä joka sisältää UV suojan ja tummatkin kalusteet pysyvät siisteinä koko kesän.Öljy voidaan levittää siveltimellä, rätillä tai sienellä. Imeytymätön öljy pyyhitään pois ½ tunnin kuluttua ja kalusteen annetaan kuivua vuorokauden verran sateelta suojassa.Jos kalusteen pinta näyttää kuivuttuaan matalta voidaan levittää toinen öljykerros.

Kunnostukseen käytetyt tuotteet:

  • Liberon Puutarhakalusteiden puhdistusaine ja Liberon LIBOIL ulkokalusteöljy.
  • Liberon-tuotteiden myynti: Hyvinvarustetut rautakaupat, sisustustavaratalot, tavaratalot, väriliikkeet ja muut erikoiskaupat. Tiedustelut Hanart Oy, Järvenpää 09-279 0830
  • Kuvauksen kukat, tuijat ja ruukut Backas Puutarhakeskus, Vantaa 09-825 6680

(t.i.l.a. osa 17, 25.4.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja