Mainos

Puuseppien mestarintöitä Lahdessa

Korkeimman tason puusepäntaitoa voi ihailla lahtelaisessa Pro Puu -galleriassa. Näyttelyyn on koottu puuseppien kisällin- ja mestarintöitä lähes kolmen vuosikymmenen ajalta. Nähtävillä on muun muassa taidokkaasti koristeveistelty, kokonaan kullattu seinäpeili ja peilipöytä sekä poikkeuksellisen hienosti viimeistelty höyläpenkki.

Näyttelyn järjestää puuseppämestarien yhdistys, ja sitä ovat tukeneet Huonekalusäätiö sekä Metsämiesten säätiö. Puuseppämestareita on Suomessa kaikkiaan noin 80. Uusia leivotaan suunnilleen yhden käden sormien verran vuodessa Lahdessa, Tampereella tai Teuvalla, missä voi suorittaa kyseisen erikoisammattitutkinnon.

Näyttelyn tavoitteena on tuoda esille korkeaa ammattitaitoa, puualan koulutusta, erityisesti ammattitutkintojen kautta ja tuoda esille puualaa, jotta käsityöammatteihin saataisiin lisää nuoria. Näyttelyssä kerrotaan näyttötutkinnoista sekä esitellään kotimaisia erikoispuulajeja, joiden käyttö on viime vuosina lisääntynyt korkeatasoisissa puusepäntöissä.

Näyttely on avoinna 28.syyskuuta asti.

Puuseppämestarit ry on valtakunnallinen yhdistys, lisätietoja uudistuneilta nettisivuiltawww.puuseppamestarit.fi

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.