Mainos

Puumavillitystä verkossa: Nettideittailussa etsitään ja tarjotaan seksiopetusta

Kumppanien välinen suuri ikäero on monelle suuri fantasia ja deittipalstat pullistelevatkin nuoria miehiä etsimässä vanhempaa naisseuraa. Vanhempi kumppani on elämässä ja erotiikassa kokenut, sinut itsensä kanssa ja häneltä saa oppia seksin saloihin.

"Moi! Kun katsot minkä ikäinen olen, varmaan putoat tuolilta. Tiedän, että olen sinua nuorempi, mutta ihan oikeasti olen etsimässä seuraa minua kokeneemmasta. Miksi miehen pitäisi olla vanhempi? Jonkun mielestä ajatus nuoremmasta miehestä on pervoa ja sairasta, toisten mielestä normaalia, mielenkiintoista, ihanaa ja kokeilemisen arvoista."

Tällaisella deitti-viestillä nuori mies lähestyi itseään vanhempaa daamia. Netin deittipalstat pullistelevat innokkaita seksin opettelijoita, nuoria miehiä, jotka tahtovat opettajakseen vanhemman kumppanin. Nuoret naiset puolestaan etsivät suurin piirtein samanikäistä kumppania itselleen, vaikka samaisilla nettipalstoilla vanhemmat miehet tarjoavat innokkaasti seksioppejaan itseään nuoremmille naisille.

– Useimmat naiset haluavat saman ikäisenä kumppanin kuin itse ovat, noin viiden vuoden ikäero suuntaan tai toiseen on kuitenkin ihan tavallista. Kauhean suuri ikä- ja kokemusero on aika harvinaista, kertoo naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anneli Kivijärvi.

Puumabuumi ei ole uusi ilmiö

Puuman karikatyyri on yli nelikymppinen, aikuinen nainen, joka vaanii saalistaan – eli nuorempia miehiä. Puumabuumista on tullut kuuma ja tabuja rikkova aihe – vastikään elintarvikeyhtiön mainos, jossa vanhempi nainen haaveili heilastelusta nuoremman miehen kanssa, herätti närkästystä.

Vaikka puumavillitys on trendiaihe, ei ilmiö itsessään ole mitenkään uusi. Kautta maailmanhistorian suurnaiset ovat naineet itseään nuorempia miehiä.

– Nuorempien miesten ja vanhempien naisten välisiä suhteita on ollut aina. Niistä ei vain ole puhuttu, aihe on ollut tabu, Kivijärvi sanoo.

Ihailun ja arvostuksen suhde

Mikä vanhemmassa kumppanissa sitten kiehtoo? Miehet sanovat, että kokemus, itsevarmuus ja taidokkuus. Syyt ovat myös syvemmällä. Mies haluaa tuntea itsensä ihailluksi ja halutuksi, nainen puolestaan saa arvostusta osakseen.

– Kokeneemmalla naisella on taito antaa läheisyyttä ja rakkautta ennakkoluulottomasti, vailla vaatimuksia.

Miehet myös tietävät, että suhteesta aikuisen, kypsän naisen kanssa ei koidu ikäviä yllätyksiä. Nainen ei jää soittelemaan perään, eikä vaihdevuodet ohittanut nainen myöskään tule raskaaksi. Seksielämää voi jatkaa halutessaan vaikka kuinka pitkään. Nainen voi harrastaa yhdyntöjä niin kauan kuin itse vain tahtoo, yläikärajaa ei ole.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.