Puukotuksesta toipuva Esa Saarinen: Tuntemattomien myötätunto liikuttaa

Puukotuksesta toipuva filosofi Esa Saarinen palaa näillä näkymin töihin maalis-huhtikuun vaihteessa. Järkyttävät ja väkivaltaiset tapahtumat eivät ole muuttaneet positiivisuudestaan tunnettua filosofia.

Saarisen toipuminen on edennyt mallikkaasti ja miehen olikin mainostettu osallistuvan tänään Enbuske Linnanahde Crew -ohjelmaan MTV3-kanavalla. Saarinen on kuitenkin perunut osallistumisensa ohjelmaan. Hänen mukaansa osallistumistieto oli väärinkäsitys.

– Peruutukseen ei liity mitään dramaattisempaa. Olin sopinut Tuomaksen [Enbuske] kanssa, että tulen tänään, jos tunnen olevani tarpeeksi hyvissä voimissa. Nyt olen tuntenut kuitenkin itseni vähän väsyneeksi, Saarinen selittää asiaa.

Saarinen oli alunperin ajatellut jatkavansa luennointejaan ja muita töitä saman tien suht normaalisti. Nyt mieli on muuttunut. Saarinen on näillä näkymin sairauslomalla tämän ja ensi viikon.

– En ehkä kunnioittanut tarpeeksi sairausloman ajatusta, Saarinen pohtii.

Saarinen kehuu tutuilta ja tuntemattomilta saamaansa palautetta. 

– Koskettaa huomata, kuinka monia tämä asia on koskettanut. Olen saanut valtavasti myötätuntoa.

Itseensä kohdistunut raju väkivallanteko ei ole himmentänyt Saarisen käsitystä ihmisestä.

– Olen pohtinut tätä myötuntoa. Uskon, että ihminen on luonnostaan myötätuotoinen, mutta arjessa se jää jotenkin pinnan alle. Tällaisessa kriisissä se pääsee sieltä pois. Tällainen yksittäinen paha tapahtuma vain alleviivaa ihmisen hyvyyttä, Saarinen arvioi positiivisesti.

Saarista puukotettiin 5. maaliskuuta Aalto-yliopiston kongressirakennuksen Dipolin edustalla Espoossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja