Puukotettu Salman Rushdie päässyt pois hengityskoneesta – pystyy puhumaan

2:18
Kirjailija Salman Rushdieta puukotettiin perjantaina luentotilaisuudessa.

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on päässyt pois hengityskoneesta ja hän pystyy puhumaan.

Asian on vahvistanut Rushdien agentti Andrew Wylie muun muassa New York Times -lehdelle.

Wylie kertoi eilen, että Rushdie saattoi menettää toisen silmänsä puukotuksen vuoksi. Lisäksi hänen maksansa vaurioitui ja toisesta kädestä katkesivat hermot.

Rushdien ja häntä kirjallisuustapahtumassa haastatelleen Ralph Henry Reesen kimppuun hyökännyttä 24-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte Rushdien tapon yrityksestä ja Reesen pahoinpitelystä. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Epäilty on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin, kun jutun syyttäjä on taas luonnehtinut miehen tekoja ennalta suunnitelluiksi. New York Timesin mukaan mies iski Rushdieta puukolla 10 kertaa.

Mies hyökkäsi Rushdien ja Reesen kimppuun New Yorkin osavaltiossa, kun Rushdie oli aloittamassa esitelmäänsä. Kaksikon kimppuun hyökännyt mies otettiin kiinni välittömästi.

Poliisin mukaan hyökkääjä on kotoisin Fairfieldistä New Jerseyn osavaltiosta. Hän on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa, mutta hänen perheensä on uutistoimisto AFP:n mukaan kotoisin Etelä-Libanonista.

Juttua päivitetty 14.8. kello 11.43: Jutun rikosnimike korjattu tapon yritykseksi. Nimike voi muuttua tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja