Putouksessa vieraillut Jukka Puotila syöpätaistelun jälkeen: ”Vointini on hyvä”

Näyttelijä Jukka Puotila valotti Putous-kulisseissa terveydentilaansa sekä tulevia suunnitelmiaan.

Putouksen seitsemäs suora lähetys tarjosi lauantaina 4. maaliskuuta jälleen nauruhermoja kutkuttavaa viihdettä. Perinteisten tulikokeiden ja sketsihahmokohellusten lisäksi jaksossa nähtiin livesketsi suursuosioon nousseesta Donald Trumpista.

Mikko Penttilän näyttelemän Trumpin lisäksi lavalla nähtiin muun muassa Jukka Puotila Sauli Niinistön roolissa. Puotila kertoi Putous-kulisseissa lähteneensä innolla mukaan ohjelmaan, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.

– Oli todella mielenkiintoista nähdä millainen meininki täällä on. Hyvin tätä hommaa täällä pyöritetään. Tämähän on sellainen pieni viihdetehdas, Puotila kuvailee.

– Tämä herätti muistoja vuodelta 1984, jolloin teimme suora Yökyöpeli-sarjaa yhdessä Jussi Parviaisen, Ulla Tapanisen ja Sanna-Kaisa Palon kanssa. Muistan kuinka ne lähetykset olivat alkuun jännittäviä, mutta lopulta ei meinannut päästä lavalta pois, kun se vei niin mukanaan, näyttelijä jatkaa.

61-vuotiaalla Puotilalla on takanaan rankat ajat syöpähoitoineen. Imitaattori sai syöpädiagnoosin loppukesästä 2015. Taistelu syöpää vastaan jatkui syksyllä sädehoidoilla ja sytostaateilla.

Tällä hetkellä Puotila sanoo terveydentilansa olevan hyvä.

– En voi muuta sanoakaan. Askel askeleelta mennään eteenpäin. Kun puhutaan tämän hetkisestä tilanteesta, niin vointini on ihan hyvä. Jaksan ja pystyn tekemään näitä hommia, niin sekin on jo aikamoista. Se ei ole itsestäänselvyys. Pystyn olemaan rivissä ja se on ihan vaikuttavaa, Puotila toteaa.

Tällä hetkellä Kotikatu- ja Ruusun aika -sarjoista tutun näyttelijä-koomikon pitää kiireisenä Kansallisteatterin Kuolema Venetsiassa, joka saa ensi-iltansa huhtikuussa. Työprojekteja on suunnitteilla myös loppuvuodelle.

– Kesällä varmaankin teen jonkin kiertueen ja teatterissa aloitan seuraavan projektin heti sen jälkeen, kun Kansallisteatterin näytelmä saa ensi-iltansa. Syyskuussa on sitten seuraavan esityksen ensi-ilta.

– Sitä voidaan aina punnita, että kuinka pitkään olen teatterissa. Sitä pitää katsoa, koska johan tässä rupeaa eläkeikä lähestymään. Kyllä eläkkeelle jäämistä tulee mietittyä. Olen niin pitkään ollut teatterissa, maailman hienoimmassa työpaikassa, mutta jossain kohtaa pitää ajatella sitäkin, että toivottavasti on elämää senkin jälkeen, hän kiteyttää.

Katso myös: Sketsihahmot luistimilla Kiira Korven kanssa

Minka Kuustonen esitti onnittelulaulun kulta-Iivolle

Putous-finaali lauantaina klo 19.30 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat