Putkimiehenä esiintyneet miehet ryöstelivät vanhuksia surutta – tekaisivat väitteitä vesivahingosta ja veivät pankkikortit ja rahat

Helsingissä kahden miehen epäillään tehtailleen rikoksia esiintymällä putkimiehinä. Helsingin poliisi on tutkinut heinäkuusta asti kokonaisuutta, jossa rikosnimikkeinä on törkeitä varkauksia, ryöstö ja maksuvälinepetos.

Noin 30-vuotiaan miehen epäillään tunkeutuneen useisiin yksityisasuntoihin ja varastaneen monenlaista arvokasta omaisuutta, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan.

"Odotti sopivaa uhria kerrostalon edessä"

Epäilty esiintyi useimmiten putkiasentajana, joka tuli korjaamaan väitettyä vesivahinkoa. 

– Epäilty tuli yleensä suoraan asianomistajan ovelle tai odotti sopivaa uhria kerrostalon edessä. Hän oli päättäväinen ja nopea liikkeissään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen.

Uhreiksi valikoitui enimmäkseen ikäihmisiä, jotka liikkuivat rollaattorin kanssa. 

– Tämä helpotti tekojen toteuttamista, koska asianomistajat eivät esimerkiksi pystyneet estämään epäillyn tunkeutumista asuntoon.

Epäilty vei asunnoista muun muassa käteistä rahaa, pankkikortteja, puhelimia, elektroniikkaa ja koruja.

Puhelin ja lompakko vietiin suoraan asukkaan kädestä

Syyskuun lopussa epäilty ja noin 40-vuotias toinen mies tunkeutuivat iäkkään pariskunnan kotiin.

Epäillyt soittivat ovikelloa ja pujahtivat sisään, kun asukas avasi oven. He väittivät olevansa putkiasentajia tai huoltomiehiä, jotka tulivat tutkimaan putkivauriota.

Miehet totesivat pariskunnalle, että asunnon tutkiminen maksaa 250 euroa.

He osoittivat lattialistaa, jonka vieressä oli heidän väitteidensä mukaan vettä. 

– Kun epäillyt ja asukas tutkivat väitettyä vesivahinkoa, miehet nappasivat asianomistajan kädestä puhelimen ja taskusta lompakon. He olivat jo aiemmin udelleet pankkikortin tunnusluvun, Petersohn-Järvinen kertoo.

Miehet viipyivät asunnossa useita minuutteja ja käyttäytyivät uhkaavasti. Ryöstösaaliiksi he saivat useita pankkikortteja ja kaksi matkapuhelinta. Tapausta tutkittiin rikosnimikkeellä törkeä varkaus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja