Putinin uhmakkaassa uudenvuodenpuheessa nolo yksityiskohta – tunnistatko tämän vaaleahiuksisen kalastajan ja sotilaan? "Valetta kuin ruplan arvo"

Turvautuiko Putin uudenvuodenpuheessa näyttelijöihin? 0:34
Esiintyykö näissä kuvissa ja videoissa sama henkilö? Vaaleahiuksinen nainen herättää keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Vladimir Putin piti uhmakkaan uudenvuodenpuheen. Huomio kiinnittyi kuitenkin takarivistä löytyvään naiseen, jonka väitetään olevan tuttu uutiskuvista vuosien takaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esiintynyt viime aikoina julkisuudessa huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Presidentti perui joulun alla linjapuheensa parlamentille, sekä lehdistöilaisuuden, jossa hän on totutusti vastannut kansalaisten kysymyksiin. Myös uudenvuoden perinteinen jääkiekko-ottelu Kremlissä on Putinin osalta peruttu.

Asiantuntijat väläyttelivät, että mahtaako presidentti pitää ylipäätään minkäänlaista uudenvuodenpuhetta vuoden vaihtuessa. Sellainen lopulta saatiin.

Presidentin pitämästä puheesta laitettiin merkille mielenkiintoinen yksityiskohta, joka liittyy taustalla seisovaan vaaleahiuksiseen naiseen.

Muun muuassa itäeurooppalainen Nexta-media kertoo, että kyseinen sotilasunivormuinen nainen olisi esiintynyt ennenkin presidentin kanssa samalla kuva- ja videomateriaalilla.

Myikö sama nainen jäätelöä Putinille ja Erdoğanille?

Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka hyvin samalta näyttävä nainen on esiintynyt muun muassa kalastajana ja jäätelömyyjänä. Samalta näyttävän naisen väitetään olleen myös Putinin vieressä pääsiäiskirkossa muutamia vuosia sitten.

Asia on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Tapaukseen kantaa ottanut Kyiv Postin toimittaja Jason Jay Smart kertoo, että tällaista osattiin odottaa.

– Putinin uudenvuoden puheessa ei käytetty oikeita sotilaita, vaan näyttelijöitä, jotka koostuvat presidentin turvallisuuspalvelusta.

– Putin on valetta kuin ruplan arvo, Smart kiteyttää Twitterissä.

Naisen henkilöllisyydestä on esitetty myös eriäviä mielipiteitä. Osa ei usko, että kaikissa kuvissa esiintyy välttämättä sama nainen.

Muokattu jutun otsikkoa kello 13.29.

Lue myös:

    Uusimmat