Putinin mobilisointi saa yhä irvokkaampia sävyjä – venäläismedia: Poliisit vievät väkisin kodittomia armeijan värväyspisteille

11-vuotias poika virui kuusi tuntia raunioiden alla Venäjän ohjusiskun jälkeen 1:50
Pelastusoperaatio videolla: 11-vuotias poika virui kuusi tuntia raunioiden alla Venäjän ohjusiskun jälkeen.

Venäläiset viranomaiset värväävät kodittomia ja köyhiä kaduilta armeijaan, uutisoi Moscow Times riippumattomaan Mediazona-sivustoon viitaten.

Riippumattomien medioiden mukaan miehiä on viety Venäjällä armeijan värväyskeskuksiin hädänalaisille ja asunnottomille suunnatuista avustuskeskuksista.

Moskovassa kodittomille ruoka-apua tarjoavan ryhmän mukaan avunjakajat ovat nähneet kuinka tusinoittain kodittomia miehiä on poimittu viranomaisten toimesta kaduilta ja viety värväystoimistoihin.

Erään kristillisen apujärjestön edustaja on kertonut Mediazonalle, että poliisit iskevät ruokaa hakevien kodittomien kimppuun ja vievät heitä väkisin busseihin, joilla hädänalaisia kyyditään armeijan huomaan.

Venäläisten riippumattomien lähteiden mukaan valtio on iskenyt myös muun muassa hostelleihin, joissa yöpyy Venäjällä työskenteleviä siirtotyöläisiä.

Asiasta Suomessa uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Miten Ukrainan sota on vaikuttanut Suomen sisäiseen turvallisuustilanteeseen? Näin vastaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen 13:23
Miten Ukrainan sota on vaikuttanut Suomen sisäiseen turvallisuustilanteeseen? Näin vastaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen

Lue myös:

    Uusimmat