Putinilta yllättävä miljoonahanke: Haluaa rakentaa nettiin oman venäjänkielisen Wikipedian, jossa "tieto on luotettavaa"

Presidentti Vladimir Putin tahtoisi oman, venäjänkielisen version Wikipediasta, uutisoi Independent.

Putin sanoi venäjän kielen tulevaisuutta käsittelevässä tapaamisessa, että hän toivoisi Wikipedian korvattavan omalla, venäjänkielisellä ensyklopedialla. Putin vielä totesi, että hänen visioissaan Venäjän omassa Wikipediassa "tieto olisi luotettavaa". 

Tällä Putin viittasi venäjänkieliseen tietosanakirja Great Russian Encyclopediaan, jota on julkaistu paperimuodossa. Tietosanakirja pohjautuu Neuvostoliiton aikaiseen tietosanakirjaan. Teosta on kritisoitu, koska sen sisällön sanotaan muistuttavan osittain neuvostohallinnon virallisia kantoja. 

Maan hallitus suunnittelee käyttävänsä yli 24 miljoonaa hanketta varten seuraavan kolmen vuoden aikana.

Venäjänkielisessä Wikipediassa on 1,5 miljoonaa artikkelia. Wikipedia on vapaan sisällön tietosanakirja, joka on käytettävissä miltei 300 eri kielellä.

Venäjää on historian saatossa syytetty Wikipedia-artikkeleiden muokkaamisesta, esimerkiksi malesialaiskonetta ja Ukrainan kriisiä käsittelevissä artikkeleissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja