Putin puhui sotajohdolleen: Venäjä ottaa lähiaikoina käyttöön Satan II -superohjuksen, tehtävä Ukrainassa "viimeistellään"

Pekka Toveri ei usko Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen tuottavan tuloksia 2:43
Katso myös: Pekka Toveri ei usko Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen tuottavan tuloksia

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Venäjä sai värvätyksi osittaisen liikekannallepanon aikana 150 000 sotilasta. Hänen mukaansa maan hallinto antaa asevoimille kaiken, minkä se tarvitsee Ukrainan operaatiossa.

Vladimir Putinin otti asiaan kantaa tänään puhuessaan maan puolustusministeriön tapaamisessa, jossa hän kommentoi yleisluontoisesti Ukrainan sotaa ja Venäjän asevoimien tilaa.

Putinin mukaan liikekannallepanossa värvättyjen joukko on nyt koulutettu ja riittää reserviksi.

Putin totesi puheessaan Venäjän "viimeistelevän tehtävänsä" Ukrainassa.

Putin sanoi antavansa asevoimilleen mitä ikinä ne tarvitsevat, jotta tehtävä Ukrainassa saadaan haluttuun päätökseen. Hänen mukaansa mitään taloudellista rajaa ei ole.

Hän sanoi Naton käyttävän voimavarojaan "täysimääräisesti" Venäjää vastaan ja kehotti paikalle kokoontuneita armeijan johtajia hyödyntämään kokemuksiaan esimerkiksi Syyriassa.

Lisäksi hän sanoi maan asevoimien ottavan lähitulevaisuudessa käyttöönsä "Saatana 2" -ohjuksena tunnetun mannertenvälisen Sarmat-ohjuksen. Sille ei hänen mukaansa ole mitään vastinetta maailmassa.

Putinin mukaan Satan II pystyy suorittamaan ydiniskuja Yhdysvaltojakin vastaan.

Putin valitteli puheessaan vielä sitä, että sotatoimet aiheuttavat aina tragediaa ja ihmishenkien menetystä, mutta on hänen mukaansa parempi, että vääjäämätön tapahtuu nyt eikä myöhemmin.

Puheen sisällöstä uutisoi Reuters.

Shoigu: Venäjä on valmis neuvottelemaan

Samassa tilaisuudessa puhuneen puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan osittaisessa liikekannepanossa koettiin vaikeuksia, mutta kaiken kaikkiaan se lisäsi joukkojen taistelukykyä.

Shoigun mukaan Venäjä on valmis neuvottelemaan Ukrainan kanssa. Toisaalta hän totesi Venäjän olevan valmis "tuhoamaan Ukrainan sotilaallisen potentiaalin".

Lue myös:

    Uusimmat