Mainos

Putin uhkaa Eurooppaa ohjuksilla

Venäjän presidentti Vladimir Putin uskoo Yhdysvaltain suunnitteleman ohjuspuolustusjärjestelmän luovan kilpavarustelua maiden välille. Venäjä ei ole suunnannut ohjuksiaan Eurooppaan kylmän sodan jälkeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin uhkaa suunnata ohjuksia kohti Eurooppaa, mikäli Yhdysvallat sijoittaa ohjuspuolustuksensa osia maan rajojen tuntumaan.

Putin sanoo italialaisen Corriere della Sera -lehden haastattelussa, että Venäjän on etsittävä uusia kohteita Euroopasta, jos Yhdysvaltain ydinuhka ulottuu yli Euroopan. Putin antoi haastatteluja useille eurooppalaisille viestimille G8-kokouksen alla.

Putin sanoi olevansa tietoinen siitä, että Venäjän vastaus voi johtaa kilpavarusteluun.

- Olemme tietoisia, että tämä saattaa johtaa kilpavarusteluun, mihin me emme ole syypäitä. Me emme aloittaneet strategisen tasapainon horjuttamista emmekä me hylänneet yksipuolisesti ABM-sopimusta, hän sanoi viitaten vuodelta 1972 peräisin olevaan ohjustentorjuntasopimukseen, josta Yhdysvallat irtautui voidakseen ryhtyä toteuttamaan ohjuspuolustustaan.

Venäjä ei ole suunnannut ohjuksiaan Eurooppaan kylmän sodan jälkeen. Kysyttäessä, onko maa valmis tekemään sen uudelleen, mikäli Yhdysvallat pitää kiinni ohjuspuolustuksensa rakentamisesta, Putin vastasi:

- Kyllä, luonnollisesti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.