Putin: Kehitimme tehokkaimman ebolarokotteen – epäilykset heräsivät jopa Venäjällä

Putinin ilmoitus ebolarokotteista herättää epäilyksiä 1:16

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut Venäjän kehittäneen kaksi rokotetta Länsi-Afrikkaa pitkään piinannutta verenvuototauti ebolaa vastaan.

Venäjän presidentin mukaan venäläishoidot ovat muita markkinoilla olevia tehokkaampia.

Uudet hoitokeinot ovat kuitenkin herättäneet epäilyksiä jopa Venäjällä, sillä venäläisviranomaiset eivät ole kertoneet tutkimuksistaan yksityiskohtia.

– Viime viikolla yksi rokotetutkija ennätti kutsumaan koko väitettä rokotteiden kehittämisestä järjettömäksi, kertoo MTV Uutisten Venäjän-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Venäläisviranomaiset ovatkin yrittäneet vakuuttaa nyt tiedotusvälineitä rokotteiden toimivuudesta. Terveysministeri Veronika Skvortsova on muun muassa vieraillut laboratoriossa, jossa rokotteet on viranomaisten mukaan kehitetty.

Venäläisissä oppositiomedioissa vierailu on tosin lisännyt epäilyjä. Laboratorion esittelemissä kaavioissa rokotteen toiminnasta ei oltu nimetty edes virusta. Rokotteiden toimivuuden testaustapaa ei ole myöskään vieläkään avattu.

Kansainvälinen yhteisö odottaakin jännityksellä, toimiiko rokote todella – vai onko epidemian kuihtuminen onnen potkaisu Putinille.

 

Lue myös:

    Uusimmat