Putin ei osallistu Gorbatshovin hautajaisiin

Gorbathsov oli niitä harvoja, jotka uskalsivat olla ääneen Putinia vastaan Venäjällä - näillä sanoin hän vaati Putinin eroa haastattelussa 2:42
Video: Mihail Gorbatshov tuki Putinin nousua mutta käänsi kelkkansa. Radiohaastattelussa hän vaati Putinin eroa. Katso video!

Presidentti Vladimir Putinilla on muita kiireitä lauantaina, kun Neuvostoliiton viimeisen johtajan hautajaisia vietetään.

Mihail Gorbatshov kuoli tiistaina Moskovassa 91 vuoden ikäisenä. Hautajaiset järjestetään tulevana lauantaina 3.syyskuuta.

Presidentti Putin ei osallistu hautajaisiin, sillä hänellä on aikataulurajoitteita. Kreml kertoi asiasta torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan Putin antoi kunnianosoituksensa Gorbatshoville jo torstaina vierailemalla moskovalaisessa sairaalassa, jossa Gorbatshov kuoli.

Kreml kertoi myös, että Gorbatshovin hautajaisissa on valtiollisten hautajaisten elementtejä. Sekä valtiollisilla hautajaisilla että Putinin osallistumisella ehdittiin spekuloida ennen torstaisia tietoja.

Haudataan sukuhautaan

Gorbatshov on tarkoitus haudata sukuhautaan vaimonsa, vuonna 1999 syöpään kuolleen Raisa Gorbatshovan viereen Novodevitšin hautausmaalle Moskovaan. Novodevitšin hautausmaalle on haudattu paljon merkittäviä venäläisiä, muun muassa Josif Stalinin vaimo, Boris Jeltsin ja Nikita Hruštšov.

Gorbatshovia on muisteltu kaksijakoisesti: kotimaassa Venäjällä häntä on vieroksuttu, jopa vihattu, lännessä arvostettu.

Moni venäläinen on pitänyt Gorbatshovia syypäänä Neuvostoliiton hajoamiseen. Lännessä hänen ansiokseen on luettu aseriisunnan eteneminen, kylmän sodan päättyminen ja sosialistimaiden vapautuminen ilman mainittavaa verenvuodatusta.

Lue myös:

    Uusimmat