Purra ja Lindtman ottivat yhteen yhteisvelasta – "Ei tähän tule vastausta"

Yhteisvelkakysymys kirvoitti SDP:n ja perussuomalaisten välillä: "Ei vastausta" 2:40
Yhteisvelka suurempi uhka kuin Ukrainan tappio?

EU:n mahdollinen tuleva yhteisvelka sai odotetusti aikaan tiukkaa väittelyä ja kohtuullisen määrän päälle puhumista puheenjohtajien välillä MTV:n eurovaalitentissä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) toisti alkuun tiukan kantansa, ettei yhteistä velkaa pidä ottaa edes Ukrainan auttamiseksi. Puheenjohtajista hän oli ainoa, jonka linja oli näin tiukka.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) jätti oven raolleen velan ottamiseksi, mutta SDP:n Antti Lindtman asettui selkeämmin sen taakse.

– Ukraina tarvitsee lisää tukea ja EU:n on tehtävä yhdessä enemmän. Siihen tarvitaan EU:lta lisää varoja: Ukrainan tukemiseen ja puolustuksen vahvistamiseen.

Lisää veroja

Hetkeä myöhemmin kierrokset nousivat, kun Purra penäsi muilta vastausta, mitä lisäarvoa yhteisvelka tuo. Kysymyksen hän asetti selvästi Lindtmanille.

– Kannatamme Ukrainan tukemiseksi annettavaa rahaa tässä ja nyt. Ei sen siirtämistä yhteisvelalla tuleville sukupolville, mutta sanon että sitäkään ei voi sulkea pois, Lindtman vastasi.

– Ei vastausta, Purra kuittasi ensin väliin, ja jatkoi vielä Lindtmanin lopetettua: "Ei tähän tule vastausta".

Orpo huomautti yhteisvelan tarkoittavan veroja EU-maiden kansalaisille, mitä hän vastustaa.

Keskustan Petri Honkonen sanoi puolueensa olevan yhteisvelkaa vastaan, vihreiden Sofia Virta asettui sen puolelle. Lindtman pääsi kuitenkin vielä antamaan veroista piikin nykyhallitukselle.

– Tässä puhui äsken pääministeri, joka teki Suomen historian ennätyskorotuksen arvonlisäveroon.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat