Puotilan ampumista tutkitaan nyt murhana – MTV:n tiedot: Epäilty on pahoinpitelyistä tuomittu kehonrakentaja

MTV Puotilassa: Näin silminnäkijä kertoi yllättävästä väkivallanteosta keskellä katua – IS:n tietojen mukaan yksi kuoli 2:56
MTV oli tapahtumapaikalla: Näin silminnäkijä kertoi yllättävästä väkivallanteosta keskellä katua

Puotilan henkirikoksesta epäilty viisikymppinen mies on MTV Uutisten tietojen mukaan pahoinpitelyistä tuomittu yrittäjä ja kehonrakentaja. Tapausta tutkitaan nyt murhana.

Vuonna 1988 syntynyt mies ammuttiin kuoliaaksi Puotilan venesataman lähistöllä eilen iltapäivällä.

Poliisi sai tapahtuneesta ilmoituksen hieman ennen kello kahta iltapäivällä. Epäilty ampuja otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Epäilty on vuonna 1968 syntynyt mies, joka on MTV Uutisten tietojen mukaan pääkaupunkiseudulla vaikuttanut yrittäjä. Miehellä on rikollista taustaa.

Kehonrakennuspiireissä tunnettu mies on tuomittu viime vuosina ainakin kahdesta pahoinpitelystä.

Toinen rikoksista tapahtui vuonna 2017. Mies oli lyönyt toista miestä metallisella esineellä päähän niin, että uhri kaatui. Syy ei oikeudessa selvinnyt, ja mies kiisti rikoksen täysin. Muun muassa silminnäkijäkertomuksilla hänet saatiin kuitenkin kytkettyä tapahtumiin.

Toinen pahoinpitely puolestaan ajoittui vuoteen 2018. Tuomion mukaan mies oli tehnyt väkivaltaa toiselle miehelle lyömällä tätä kerran nyrkillä pään alueelle. Mies myönsi syytteen.

Aiemmasta pahoinpitelystä mies sai alle vuoden ehdollista vankeutta, myöhemmästä sakkorangaistuksen. Molemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.

Poliisi: Rikosnimike koventui murhaksi

Myös Puotilassa henkirikoksen uhriksi joutuneella vuonna 1988 syntyneellä miehellä on MTV Uutisten tietojen mukaan rikostaustaa.

Mies tuomittiin aikoinaan useamman vuoden mittaiseen vankeuteen velanperintäjutussa.

Puotilan henkirikoksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm ei vahvista MTV Uutisten tietoja epäillystä tai henkirikoksen uhrista.

Tutkinnanjohtaja kertoo, että asiaa tutkitaan tällä hetkellä murhana. Rikosnimike on alustavien tutkimusten myötä koventunut, sillä vielä eilen, pian tapahtuneen jälkeen, poliisi kertoi asiaa selvitettävän tappona.

Lindholmin mukaan poliisi kertoo asiasta mahdollisesti lisää tänään tai huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat