Mainos

Puolustusvoimat sai modernin komentajan: Twiittaus jatkuu, avoimuus tärkeää

24:54

Puolustusvoimien uudeksi komentajaksi on nimitetty Jyväskylän Vaajakoskella asuva kenraaliluutnantti Jarmo Lindberg. Lindberg on toiminut aiemmin ilmavoimien komentajana, viime vuosina hän on hoitanut Puolustusvoimien sotatalouspäällikön tehtäviä. 54-vuotias Lindberg oli perjantaina valinnastaan yllättynyt.

- Kyllä täytyy sanoa, että pienoinen yllätys se oli, myhäili tuleva komentaja.

Lindberg tunnetaan modernina johtajana, joka twiittaa ahkerasti lempinimellään Charles - nimi on tullut kuuluisan Atlantin ylilentäjän Charles Lindbergin mukaan. Myös Lindberg on tunnettu hävittäjälentäjä. Jatkuuko twiittailu vielä elokuun alussa, kun komentajan tehtävät virallisesti alkavat?

- Kyllä varmasti jatkuu, sehän on hieno, moderni verkkoviestinnän laji. Nyt täytyy vain katsoa että täytyykö rakentaa virallinen tili tämän henkillökohtaisen tilin oheen, sanoo Lindberg.

Nato-keskustelu luonnollista

Lindberg on seurannut huolestuneena Ukrainan tilanteen kehittymistä ja tietää tulevat haasteet.

- Haasteita riittää niin kotimaisessa kuin maailmanlaajuisessa toimintaympäristössä, tyytyy Lindberg muotoilemaan.

Nato-keskustelun käynnistyminen Suomessa on hänen mielestään näissä oloissa luonnollinen asia.

- On toki. Se on ymmärrettävää ja se on ihan luontevaa, kun itse sitä tarkastelen kansalaisena ja myös ammattilaisena.

Sotatalouspäällikkönä Lindberg ei haluaa ottaa vielä kantaa mihinkään tulevan komentajan alaan kuuluviin asioihin. Puolustusvoimien säästöistä hän sanoo sen verran, että ne kulkevat aikataulun ja suunnitelmien mukaan.

- Säästötavoite tullaan saavuttamaan ja toiminnan taso palautetaan vuonna 2015. Sen jälkeiset haasteet katsotaan aikanaan, toteaa Lindberg.

Aikanaan Hornet-hankintoja junailleen Lindbergin virkakaudelle osuu myös puolustusvoimien tulevien hävittäjien hankinta.

- Hankinnoista voi sanoa sen verran, että ne tulevat olemaan haasteellisia, muotoilee Lindberg.

Ahkerasti pyöräilevä kenraali

Lindberg tunnetaan energisenä ja aikaansaavana johtajana, jonka vahvuus on tiimityöskentely. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu pyöräily ja soutu, myös metsästys. Kolmen tyttären isänä hän on pohtinut myös naisten pakollista asevelvollisuutta.

- Juuri nyt olen erittäin iloinen siitä, että palvelukseen on hakeutunut ennätysmäärä naisia. Mutta vaatimusta naisten asepalveluksesta ei ole näköpiirissä, sillä nykyrakenteella pystytään kyllä joukot täyttämään - toki tästäkin voidaan keskustella, sanoo Lindberg.

Entä miten tuleva komentaja itse arvioi: Millaisen komentajan Puolustusvoimat Jarmo Lindbergistä saa?

- Sanoisin, että faktoihin pitäytyvän, avoimuutta peräänkuuluttavan ja ihmisten kanssa yhteistyötä tekevän komentajan, arvioi Lindberg Jyväskylässä muutama tunti nimityksensä jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.