Mainos

Puolustusvälineteollisuus tarvitsee lisää hankintoja

Kotimainen puolustusvälineteollisuus tarvitsee lisää hankintoja, jotta se selviäisi ilman vakavia vaurioita tuotantokyvyssään. Näin katsoo teollisuuden toimintaedellytyksiä selvittänyt työryhmä.

Kotimainen alan teollisuus on huomioitava hankinnoissa ja lisäksi selvitettävä mahdollisuutta lisätä kotimaahan kohdennettavissa olevia hankintamäärärahoja. Kotimaisissa materiaalihankinnoissa tilauksia olisi työryhmän mielestä ohjattava lähivuosina ensisijaisesti yrityksille, jotka ovat eniten riippuvaisia toimituksista omille puolustusvoimille.

Puolustustarvikkeiden vientiluvissa olisi päästävä pitkäjänteisyyteen. Yksittäiset lupapäätökset työryhmä siirtäisi valtioneuvostolta ministeriölle. Parlamentaarista vuorovaikutusta edistämään perustettaisiin neuvoa-antava lautakunta, joka osallistuisi lupa-asioiden käsittelyyn.

Lisäksi työryhmä ehdottaa, että puolustusvälineteollisuus asetetaan etusijalle päätettäessä vastakauppojen avulla saatavista vientitoimituksista.

Hallituspuolueet erimielisiä asevientipolitiikasta

Hallituspuolueet ovat erimielisiä Suomen asevientipolitiikasta. SDP ja Kokoomus kannattavat puolustusministeriön vallan kasvattamista yksittäisissä asevientipäätöksissä, kun taas vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP tahtovat säilyttää ratkaisuvallan hallituksen käsissä.
(STT/MTV3-Jussi Eronen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.