Puolustusministeri Niinistö: Nato-jäsenyys ei ajankohtainen

Niinistö odottaa kiihkotonta Nato-selvitystä 6:14

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) jarruttelee edelleen puheita Suomen Nato-jäsenyydestä.

Tuore hallitus tekee tulevalla vaalikaudella ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon, jonka yhteydessä tehdään myös selvitys mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Aamun Huomenta Suomi-ohjelmassa vierallut Niinistö toivoo, että selvitys johtaisi faktapohjaisempaan keskusteluun Nato-jäsenyydestä.

–Odotan kiihkotonta, puolueetonta selvitystä Nato-jäsenyyden hyödyistä ja haitoista. 

Niinistö muistuttaa, että enemmistö suomalaisista kannattaa nykyistä puolustusratkaisua, ja se on myös hallituksen linja. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) toteaa olevansa "kansallisen puolustusratikaisun vankkumaton kannattaja".

–Olen melkolailla kriittinen sotilasliittoja kohtaan siinä mielessä, että kriisitilanteessa kukin maa ajattelee kansallista etua. Siksi Suomella pitää olla ehdottoman rautainen oma kansallinen puolustus ja hyvät välit yhteistyökumppaneihin.

Niinistön mukaan Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö tulee tiivistymään tulevalla hallituskaudella. Hänen mukaansa edellinen hallitus on asettanut hyvät askelmerkit, joista jatkaa. Konkreettisiksi keinoiksi Niinistö mainitsee esimerkiksi valvontayhteistyön lisäämisen sekä suojatun tietoliikenneyhteyden luomisen.

Lue myös:

    Uusimmat