Puolustajatähti sai tarpeekseen – haastaa suurseuran oikeuteen

Leonardo Bonucci haastaa entisen seuransa Juventuksen oikeuteen. Mahdolliset tuotot käytetään hyväntekeväisyyteen.

Bonucci ei enää mahtunut joukkueeseen kesän alussa, ja lopulta italialainen siirtyi Union Berliinin riveihin vapaana agenttina syyskuun alussa. Bonuccin mukaan Juventus laiminlöi useita asioita, mikä haittasi hänen uraansa, ja siksi hän vie perinteikkään seuran raastupaan.

Bonucci, 36, hakee korvauksia, koska hänen mukaansa Juventus ei tarjonnut hänelle riittäviä harjoitusmahdollisuuksia. Italialainen on sanonut, että hän joutui harjoittelemaan muusta joukkueesta erillään ja täysin eri aikaan. Puolustajalla ei ollut myöskään pääsyä kuntosalille tai seuran ravintolaan.

Italialainen hakee korvauksia, sillä hän katsoo, että seuran laiminlyönneistä on koitunut hänelle ammatillista ja imagollista haittaa.

Italian Sky Sportsin mukaan Bonucci ei yritä julistaa yhden miehen sotaa Juventusta vastaan, vaan kyse on periaatteesta.

Mahdolliset rahalliset tuotot Bonucci ohjaa hyväntekeväisyyteen. Toinen taho on Neuroland, joka tukee Torinon lastensairaalan neurokirurgian osastolla sairaalahoidossa olevien lasten perheitä.Toinen taho on Live Onlus, joka hankkii ja lahjoittaa defibrillaattoreita urheiluseuroille, kouluille ja kunnille.

Bonucci pelasi Juventuksessa yhteensä 12 kautta, minkä aikana hän voitti Italian mestaruuden yhdeksän kertaa. Hän muodosti niin Juventuksessa kuin Italian maajoukkueessakin usean vuoden ajan kovan kaksikon Giorgio Chiellinin kanssa. Bonucci luuti Italian toppariosastossa, kun joukkue voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2021.

 

Lue myös:

    Uusimmat