Puoluetoverin halventavasta kielenkäytöstä nousi kohu – europarlamentaarikko Laura Huhtasaari muistelee ikävää nimittelyään: "Minua on verrattu keskitysleirin vartijaan"

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari pelkää EU:n luisuvan liittovaltioksi – mutta mitä hän on mieltä puoluetoverinsa persereikäpuheista? 3:47
Laura Huhtasaari ei sulata nykymuotoista EU-tukipakettia. Mitä ajatuksia alatyylinen nimittely herättää? Katso MTV Uutiset Liven haastattelu!

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas kutsui Facebookissa nykyhallituksen ministereitä "säälittäviksi perserei'iksi".

Mitä tästä ulostulosta ajattelee saman puolueen europarlamentaarikko Laura Huhtasaari, joka itsekin kritisoi Sanna Marinin (sd.) hallitusta EU-tukipakettineuvotteluista?

Huhtasaarella on muun muassa luokanopettajan koulutus.

– Minulla on nyt vähän muita kiireitä EU:ssa kuin seurata Facebook-päivityksiä enkä tiedä kontekstia enkä mitään muutakaan, joten en ota tähän kantaa.

Aiemmin kohua herätti perussuomalaisten ajatuspajan kirja, joka on laajalti tulkittu naisvihamieliseksi. Esimerkiksi perussuomalaiset naiset paheksuivat julkaisua julkisuudessa.

Kansanedustaja Juha Mäenpää puolestaan käytti eduskunnassa termiä "vieraslaji" rinnastamalla turvapaikanhakijat vieraslajeihin.

Mitä kohukirjasta ja vieraslajipuheista ajattelee europarlamentaarikko Laura Huhtasaari?

– Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vertasi minua aikoinaan keskitysleirin vartijaan, että onhan se ikävää kun tämmöistä ikävää kieltä käytetään.

Katso Huhtasaaren haastattelu ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat