Laura Huhtasaari teki tutkintapyynnön, kun Mikko Kärnä vertasi häntä keskitysleirin vartijaan – Poliisi: Ei kunnianloukkaus

1:43
Video: Laura Huhtasaari kertoi itseensä ja perheensä kohdistuneesta uhkailusta maaliskuussa MTV Uutiset Livelle.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari kertoo tehneensä tutkintapyynnön keskustan nykyisen kansanedustaja Mikko Kärnän joulukuisesta kirjoituksesta. Huhtasaaren julkaiseman asiakirjan mukaan poliisi on todennut, ettei tapaus täytä kunnianloukkauksen kriteerejä.

Nykyinen europarlamentaarikko, tuolloinen kansanedustaja Laura Huhtasaari sai viime joulukuussa Uuden Suomen blogipalveluun kirjoituskiellon väitettyään muun muassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen olevan islamin hallussa. 

Keskustan kansanedustajana 2015–2018 ja jälleen tästä keväästä lähtien toiminut Mikko Kärnä kirjoitti Iltalehden mukaan Facebookiinsa tämän jälkeen "Lauran kaltaisen naistyypin" olleen Dachaussa vartijoina.

Kärnä viittasi nyttemmin poistetussa kirjoituksessaan Dachaun keskitysleiriin, joka oli yksi natsien tunnetuimmista ja suurimmista keskitysleireistä.

– Päivisin vähän hutkittiin juutalaisia ja illalla keiteltiin omille lapsille puuroa sekä silitettiin kutreja. Huhtasaari vetää tämän maahanmuutto- ja islamkysymyksen samalla tavoin ihan törkeästi överiksi, Kärnä kirjoitti IL:n mukaan.

Myöhemmin Huhtasaari kertoi tehneensä kirjoituksesta tutkintapyynnön.

Poliisi: Kärnän kirjoitus kohdistui poliittiseen toimintaan

Huhtasaari julkaisi tänään Twitterissään osan asiaa koskevasta päätösasiakirjasta.

– Jos vertaat kollegaasi keskitysleirin vartijaan, niin se on täysin sallittua, Huhtasaari kirjoittaa.

Julkaisun perusteella poliisi on katsonut Kärnän kirjoituksen kohdistuneen Huhtasaaren poliittiseen toimintaan, ja näin ollen kirjoitusta voidaan pitää hyväksyttävänä. Aiheessa ei epäillä rikosta.

Mikko Kärnä on Iltalehden mukaan tapauksesta huvittunut.

– Perussuomalaiset esiintyy sananvapauden puolustajana, kaikkea mahdollista pitäisi pystyä sanomaan vieraslajeista ja muista lähtien, mutta sen jälkeen kun asia kohdentuu itseen, niin on tällainen reaktio ensimmäisenä, Kärnä kommentoi IL:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja