Mainos

Puoluejohtajien kielitaito puntarissa – MTV:n äänestyksessä ylivoimainen suosikki

Puolueiden puheenjohtajien kielitaitoa tentattiin vaalien alla englanninkielisillä tenteillä MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksissä. MTV Uutisten lukijoilla oli selvä suosikki tenteissä parhaiten pärjänneistä.

Yli 62 prosenttia kyselyyn vastanneista piti pääministeri Alexander Stubbia parhaana englannin puhujana. Kakkoseksi ylsi gallupien kärkipuolue keskustan Juha Sipilä (13 %) ja kolmanneksi perussuomalaisten Timo Soini (9,9 %). Vähiten arvostettiin vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen (1,3 %) ja kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen (1,9) kielitaitoa. Marginaaliin jäivät myös SDP:n Antti Rinne (2,3) ja vihreiden Ville Niinistö (2,8). RKP:n Carl Haglund sai äänistä 6,6 prosenttia.

Perusteluissa kaikki eivät kuitenkaan mieltyneet Stubbin englantiin.

Omaan korvaan Haglundin englanti oli parasta, vähiten aksenttia. Stubb heittelee turhan paljon mukaan jenkkimaneereja, kommentoi nimimerkki Petri.

- Kyllä lausumispuolessa nämä kaksi herraa (Stubb ja Haglund) ovat keulilla, ovathan he olleet mm. opiskelemassa Jenkeissä. Mutta oikeastaan kaikki puhuvat ihan hyvää kieltä. Sipilän englantia epäiltiin palstoilla taannoin, mutta hän puhuu Ylellä olleen kielitutkijan mukaan kieliopillisesti lähes täydellistä englantia. Lausuminen ei parasta, muttei huonointakaan, jatkaa nimimerkki Make Mäkäläinen.

Puoluejohtajia haastatteli Skotlannista kotoisin oleva toimittaja David Mac Dougall, jonka äidinkieli on englanti. Hän on asunut Suomessa ja seurannut Suomen politiikkaa jo useita vuosia. Keskustelut olivat siis ajankohtaista yhteiskunnallista keskustelua, ei vain kielitaidon testaamista.

Englanninkielisten haastattelujen tarkoitus oli osoittaa, miten puoluejohtajat osaavat keskustella ajankohtaisista asioista englanniksi.

MacDougall on aikaisemmin työskennellyt toimittajana ympäri maailmaa muun muassa Sky Newsille, Fox Newsille, uutistoimisto AP:lle ja talouslehti Forbesille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.