Kansanedustaja Ben Zyskowicz pahoinpideltiin Itäkeskuksessa – "Uhkasi heittää metron alle"

Ben Zyskowiczin pahoinpitely tallentui videomateriaalille 0:40
Kansanedustajan pahoinpitely tallentui videomateriaalille.

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz pahoinpideltiin lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa. Zyskowicz odotti Vuosaaren suuntaan kulkevaa metroa, kun hänen luokseen tuli mies, joka uhkasi tappaa hänet.

Zyskowicz kertoo MTV Uutisille, että metroasemalla tapahtunut pahoinpitely lähti liikkeelle siitä, kun aggressiivisesti käyttäytynyt mies tuli hänen eteensä huutamaan.

 – Mies tuli ihan nenän eteen huutamaan, että tappaa minut. Hänen solvauksensa liittyivät Natoon ja juutalaisuuteen. Hän uhkasi heittää minut metron alle ja löi lopulta kasvoihin. Siinä en loukkaantunut, mutta kun halusin saada hänet vastuuseen teostaan, hän lähti kävellen karkuun. Lähdimme miehen perään, jonka seurauksena hän kamppasi minut. Mies on nyt poliisin huostassa. Vielä poliisiautoon mennessään mies näytti keskisormea, Zyskowicz kertoo.

Edelleen eduskuntavaaliehdokkaana oleva Zyskowicz sai ainakin käsiinsä ja polveensa haavoja.

Zyskowicz haluaa, että mies joutuu teoistaan kunnolla vastuuseen.

 – Hän ei vaikuttanut olevan ainakaan humalassa, Zyskowicz sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Helsingin pollisi vahvistaa, että pahoinpitelystä epäilty on poliisin hallussa.

Vuonna 1954 syntynyt Zyskowicz on yksi Suomen kokeneimmista kansanedustajista. Hänen ei enää pitänyt lähteä ehdolle, mutta muutti viime vuoden lopulla mielensä ja lähti hakemaan jatkokautta vuosikymmeniä jatkuneen uransa jatkoksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo olevansa hyökkäyksestä vihainen ja muistuttaa, että vaalirauha on yksi demokratian kulmakivistä.

Aiemmin tällä viikolla kaikkien eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetosivat vaalirauhan puolesta.

 – Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen.

Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan, puoluesihteerit painottivat.


Lue myös:

    Uusimmat