Puolan presidentin mukaan maahan iskeytyi hyvin todennäköisesti Ukrainan ilmatorjunnan ohjus – ei merkkejä tahallisesta iskusta

Ensimmäiset kuvat julki: Tällaisen montun Puolaan osunut ohjus teki 0:54
Ensimmäiset kuvat julki: Tällaisen montun Puolaan osunut ohjus teki

Puolaan iskeytynyt ohjus oli hyvin todennäköisesti peräisin Ukrainan ilmatorjunnasta, sanoo Puolan presidentti Andrzej Duda. Presidentti Dudan mukaan kysymyksessä oli todennäköisesti onneton sattuma eikä tahallinen isku Puolaa vastaan.

Puolan presidentin mukaan ohjus oli venäläis- tai neuvostovalmisteinen vanha S300-ilmatorjuntaohjus, mutta mitään todisteita ei ole sen puolesta, että ohjuksen laukaisijana olisi ollut Venäjä.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki puolestaan kertoo, että ilmatorjuntaa sekä Nato-liittolaisten läsnäoloa tehostetaan tapahtuneen johdosta.

Presidentin kanssa samassa tiedotustilaisuudessa puhuneen pääministerin mukaan Naton artiklan numero 4 käyttöönotto ei välttämättä ole tarpeen.

Kyseisen artiklan mukaan liittolaiset neuvottelevat keskenään, jos jokin maa pitää alueellista koskemattomuuttaan, poliittista itsenäisyyttään tai turvallisuuttaan uhattuna.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat