Punastelevan kauneudenhoitotuotteet

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, minkälaiset kauneudenhoitotuotteet sopivat helposti punastuvalle ja kuinka maksaläiskiä voi peittää.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Punastelevan kauneudenhoitotuotteet

Hei! Punastun todella usein ja todella herkästi. Ihoni myös kiiltää nopeasti meikkivoiteen levityksen jälkeen. Tarvitsisin sellaisen meikkivoiteen tai kasvorasvan joilla tätä ongelmaa voisi peittää tai korjata. Kiitos.

Riian vastaus:

Sensitive Balance Day Care -päivävoide on herkän ja punoittavan ihon pelastus. Väriaineeton, hajusteeton ja alkoholiton voide vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä, lievittää ihoärsytystä ja hillitsee punoitusta huomattavasti. Käytä voidetta meikin alle ja anna imeytyä hyvin ennen meikkivoiteen levittämistä. Meikiksi kasvoille suosittelen sinua kokeilemaan Ideal Finish -meikkivoidetta. Se on öljytön, eli pitää ihon mattapintaisena. Pitkäkestoinen meikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja peittää kauniisti.

Luomiväri vihreäsilmäiselle

Minkä värisiä luomivärejä olisi parasta käyttää vihreisiin silmiin?

Riian vastaus:

Vihreille silmille sopii upeasti liilan ja luumun eri sävyt. Myös kullan, pronssin, korallin ja ruskean vivahteet nostavat hienosti silmien vihreyttä esille.

Meikkivoide pintakuivalle iholle

Minulla on pintakuiva iho joka alkaa kuoriutua ja hilseillä joidenkin meikkivoiteiden kanssa, vaikka niissä kuinka luvattaisiin hoitoa ja kosteutta. Osaisitko suositella jotakin tuotetta joka olisi kevyt ja kosteuttaisi ihoa tarpeeksi? Olisiko jokin sävyttävä päivävoide riittävä? Haluaisin kuitenkin peittää esimerkiksi nenän ihohuokosia.

Riian vastaus:

Nivean uusi geelimeikkivoide Teint Delight on juuri tarpeisiisi vastaava tuote! Luonnollinen meikkivoide tasoittaa ihon sävyä hieman enemmän kuin värillinen kosteusvoide, se kosteuttaa ja virkistää ja saa ihon näyttämään raikkaalta ja juuri sopivan kevyesti meikatulta. Kannattaa kokeilla!

Maksaläiskien peittäminen

Olen iän myötä saanut kasvoihin häiritseviä maksaläiskiä. Olen käyttänyt Arbutinia, mutta en ole nähnyt mitään vaikutusta. Peitän niitä joko peitevärillä tai valokynällä, mutta siitä huolimatta ne näkyvät. Mikähän olisi täydellisesti peittävä aine? Entä millä ne saisi pois?

Riian vastaus:

Maksaläiskien peittäminen on haastavaa, koska usein paksu meikkikerros näkyy melkein enemmän kuin itse pigmenttiläiskät. Itse suosin kevyesti peittävää meikkivoidetta ja lisänä peitevoidetta. Testaa esim. Ideal Finish -meikivoidetta ja Stay On Cover Stick -peitevoidetta. Valitse peitevoiteesta medium-sävy, koska liian vaalea peitevoide tuo usein maksaläiskän vaan enemmän esille.

Vaalentavat voiteet tehoavat toisille paremmin ja toiset eivät huomaa eroa juuri lainkaan. Suosittelen korkean suojakertoimen sisältävää aurinkovoidetta jatkuvaan käyttöön niille alueille, joihin maksaläiskiä muodostuu. Suojaaminen on paras tapa ennaltaehkäistä pigmenttimuodostumia, sekä sitä etteivät jo olemassa olevat läiskät tummu enempää.

Kosmetologit tekevät maksaläiskille vaalentavia sarjahoitoja. Niistä kannattaa kysellä oman kaupunkisi kosmetologilta lisää.

Finnien ehkäisy kotikonstein

Kertoisitko mikä on paras mahdollinen tapa ehkäistä finnejä näin kotikonstein? Entä mikä on paras tapa hoitaa jo puhjenneita finnejä kotikonstein? Pahentaako meikin käyttö finnien syntymistä tai syntyykö niitä helpommin jos käyttää meikkiä?

Riian vastaus:

Meikin käyttö ei pahenna näppyjen tuloa kasvoille, jos vaan muistat puhdistaa ihosi huolellisesti aamuin illoin. Paras tapa siis ehkäistä ihon epäpuhtauksia ovat hyvät puhdistustuotteet ja säännöllinen käyttö. Hanki siis puhdistusemulsio/-geeli sekä ihotyypille sopiva kasvovesi sekä kosteusvoide. Käytä kerran viikossa kuorintaa ja syväpuhdistavaa naamiota.

Koska et kerro ikääsi, en osaa tarkasti suositella tuotteita. Jos olet nuori, Nivea Young -sarjasta löytyy sinulle sopivat hoitotuotteet.Nivean Refinig Clear-Up Strips -liuskat poistavat mustapäitä ja puhdistavat ihohuokoset tehokkaasti. Liuskat sopivat T-alueen ihohuokosten puhdistukseen kotona kätevästi. Tutustu ja testaa!

Meikkivoide sekaiholle

Moikka! Millainen meikkivoide sopisi sekaiholle joka kuitenkin punottaa hiukan poskien alueelta? Ongelmana onkin että meikki ei pysy koko päivää t-alueella. Pitäisikö käyttää jotain meikinpohjustusvoidetta? Olen 17-vuotias.

Riian vastaus:

Käytä aina meikin alle ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta. Moisturising Day Care -voide on erinomainen meikin alle. Se on ohut, imeytyy nopeasti ja kosteuttaa, muttei kiiltele. Meikkivoiteeksi voisit kokeilla Stay Realia. Se on öljytön, eli hillitsee ihon kiiltelyä, peittää ja sen sävy sopeutuu iholle luonnollisesti kuin se olisi toinen ihosi. Stay Real -meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille.

Riian vastaus:

Hiustenlähtö on aina merkki jostain, eli jos hiuksia lähtee erityisen paljon ja enemmän kuin yleensä, siihen kannattaa puuttua. Käy kampaajallasi näyttämässä hiuksiasi ja ammattilainen osaa varmasti arvioida, onko hiusten lähtö normaalia vai ei.

Hiusten lähteminen

Moi. Mulla lähtee paljon hiuksia kun suoristan hiuksiani suoristimella. Onko se normaalia? Syntyykö uusia hiuksia menneiden tilalle vai voivatko hiukset ohentua? Toivottavasti vastaat kysymykseeni ja kiitos jo etukäteen!

Riian vastaus:

Hiusten lähtöön voi vaikuttaa hyvin moni asia; stressi, hormonaaliset syyt, laihdutus, ravintoaineiden puutostilat, raskaus, lääkkeet,

tupakointi. Mieti siis onko elämässäsi tapahtunut jotain erityistä, mikä voisi vaikuttaa hiusten lähtöön? Usein syy löytyy hyvinkin läheltä ja helposti pienen pohdinnan jälkeen.Kampaamoissa on olemassa hiustenlähtöön tarkoitettuja sampoita ja hoitoaineita, sekä päänahan verenkiertoa vilkastuttavia nesteitä. Jos ja kun tukkaa lähtee, pese tukka hellävaraisesti äläkä hankaa liikaa. Suojaa hiuksia hyvin lämpöaktiivisilla muotoilutuotteilla ja jätä suoristusraudat ja föönit hetkeksi pois. Hoida hiuspohjaa hyvin. Hiustenlähtö on yleensä vain väliaikaista ja pienillä kotikonsteilla vaiva talttuu ajan myötä melko varmasti.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat