Valtteri Bottas oli aika-ajopainajaisen jälkeen kuin puulla päähän lyöty: "Jokin on vialla"

Kaksi viikkoa sitten Monacossa epäonnekkaan varikkokäynnin päätteeksi keskeyttänyt Valtteri Bottas sai Bakussa lisää lunta tupaan, kun Azerbaidzhanin GP:n aika-ajot päättyivät kymmenenteen sijaan. Haastattelupisteellä oli harvinaisen hämillään ollut Bottas.

Bottas on ollut läpi viikonlopun suurissa vaikeuksissa, eikä hän ole pystynyt vastaamaan edes tallikaverinsa Lewis Hamiltonin vauhtiin, vaikka 7-kertaisen maailmanmestarin tekemisesäkin on ollut runsaasti toivomisen varaa.

Punaisten lippujen sotkemissa aika-ajoissa Bottas oli jatkuvasti noin puoli sekuntia Hamiltonia hitaampi, ja viimeisessä osiossa hän jäi tallikaveristaan yli sekunnin päähän. Hamilton oli lopputuloksissa toinen, Bottas kymmenes.

– Oli aika sekavaa, niin kuin odotimme. Punaisia ja keltaisia lippuja. Viimeinen veto jäi väliin, niin kuin monilla muillakin. Joku ei silti ole kohdallaan. Olin niin kaukana kärkivauhdista. Minulla ei ole aavistustakaan, miksi niin tapahtui. Minulla ei ole selitystä, Bottas hämmästeli.

– Häviän joka mutkassa. Jos pusken kovemmin, olen seinässä.

Aika-ajot päättyivät ennen aikojaan punaisiin lippuihin, kun AlphaTaurin Yuki Tsunoda ajoi seinään. Kaikilta kuljettajilta jäi viimeinen veto tekemättä, mutta se ei muuta Bottaksen osalta isoa kuvaa.

– Turha tässä on mitään selitellä. En vain päässyt kovempaa. En ymmärrä. Koko viikonloppu on ollut tosi vaikeaa. Olen niin äärirajoilla tuon auton kanssa, että jos yhtään koetan kovempaa, olen seinässä.

Mercedes-kuljettajat käyttivät aika-ajoissa erilaisia takasiipiä. Hamiltonilla siipeä oli vähemmän, Bottaksella enemmän.

– Ei vain pääse kovempaa. Joku mättää, en tiedä mikä. On tosi erikoista. Olen koettanut kaikenlaisia säätöjä, mikä ehkä vähän auttoi tälle päivälle, mutta ei ole vauhtia. Jokin on vialla. Koetetaan huomenna se, mitä näillä vehkeillä pystyy.

– Kun tulin tänne, ajattelin, että taistelisimme kärjessä. Lewis on siellä, ja minunkin pitäisi olla. Minulla ei ole selitystä. Jonkun täytyy olla pielessä.

Lue myös:

    Uusimmat