Lewis Hamilton ylisti jopa Valtteri Bottaksen kymppisijaa: "Massiivisen tiimityön tulos"

Mercedeksen ongelmat Azerbaidzhanin F1-viikonlopun aikana olivat niin pahoja, että jopa Valtteri Bottaksen kymmenes sija oli toiseen lähtöruutuun yltäneen Lewis Hamiltonin mielestä iso saavutus.

Mercedes oli koko viikonlopun aikana suurissa ongelmissa pidon löytämisessä Bakun katuradalla. Vielä lauantain treeneissä tiimi tuntui olevan hyvin kaukana Red Bullin ja Ferrarin vauhdista.

Lopulta Lewis Hamilton onnistui tunkeutumaan aika-ajoissa toiseen lähtöruutuun kahden kymmenyksen tappiolla paalupaikkamies Ferrarin Charles Leclercille. Kolmoseksi taakse jäi Red Bullin Max Verstappen, jolle Red Bullin viikonlopun vauhti povasi paalupaikkaa.

Aika-ajoissa tapahtui peräti kolme ulosajoa samassa mutkassa 15. Valtteri Bottas ei saanut kunnon kierrosta aikaiseksi missään kohtaa. Hän jäi lopulta kymmenenneksi 1,4 sekuntia Leclercia hitaampana. Hamiltonille päivä oli silti jättimenestys.

–  Emme todellakaan odottaneet tätä. Tämä oli meille monumentaalinen tulos, koska olemme olleet niin isoissa ongelmissa koko viikonlopun, ettette uskokaan, Hamilton huokaili aika-ajon jälkeen.

– Tämä on ollut meille suurin haaste pitkään aikaan, kun olemme yrittäneet ymmärtää, mitä auto haluaa. Jopa Valtterin pääseminen kärkikymmenikköön oli massiivisen tiimityön tulosta, hän ylisti.

Mercedes teki säätömuutoksia ja vaihtoi aika-ajoon Hamiltonin autoon matalamman downforcen siiven. Tällä saatiin lisää suoranopeutta mutkien kustannuksella. Bottas raivasi mestarikuskin edeltä ilmaan sopivan imuaukon.

– Kävimme taustalla vaikeita keskusteluita ja haastoimme toisiamme. Teimme niin paljon muutoksia kahden viimeisen päivän aikana, Hamilton kertoi.

– Yön yli tehty työtä, ja varsinkin sessioiden välissä tehty oli tiimiltä uskomatonta. Olen todella ylpeä kaikista, että he pysyivät positiivisina.

Lue myös:

    Uusimmat