Pullervo-norppa sai seuralaisen – Siiri ja Pullervo ovat pötköttelykavereita jo vuosien takaa

Pullervo-norppa raapii mahaansa ja nauttii elämästään 0:55
Saimaannorppa Pullervo sai rantakalliolle kaveriksi Siirin.

Aamupäivällä Pullervo sai seuralaisekseen viereiselle rantakalliolle toisen saimaannorpan, Siirin.

Kun Siiri saapui viereiselle rantakivelle, Pullervo noteerasi Siirin lyhyesti ja jatkoi sen jälkeen auringossa paistattelua rennosti. Pullervo ei vaikuttanut olevan seuralaisesta moksiskaan.

– Siirillä ja Pullervolla on löysä toveruus, ne pötköttelevät viereisillä kivillä, tutkija Mervi Kunnasranta Itä-Suomen yliopistosta kertoo MTV:lle.

Siiri ja Pullervo on nähty aiemminkin yhdessä Norppalivessä. Ne ovat tuttavia jo vuosien takaa.

Kunnasrannan mukaan saimaannorppa ei ole samalla tavoin laumaeläin kuten esimerkiksi harmaahylje, mutta norppatutkimuksen ansiosta on voitu tunnistaa pariskuntia tai pieniä kaveriporukoita.

Suurimman osan ajasta saimaannorppa viihtyy veden alla tutkijoiden silmien ulottumattomissa. Kivellä loikoilu on pieni osa norpan elämää. 

– Meillä ei ole tarkkaa tietoa norppien sosiaalisista suhteista ja niiden välisistä jännitteistä. Viime vuonna norppalivessä nähtiin kamppailua ja riitaa. Norppa voi elää jopa 40-vuotiaaksi ja ne ovat hyvin paikkauskollisia. Kun he tuntevat jo vuosien takaa, ei ole syytä rähistä.

Suosikkikalliolla pötkötellään

WWF:n luontolive on pystytetty rantakalliolle, jota norpat selvästi rakastavat. Pullervon ja Siirin lisäksi siellä on tavattu pari muutakin norppaa.

Kunnasranta arvelee, että kallion ympäristö on suojaisa ja norppien on helppo kiivetä juuri noille kiville.

– Paikka vetää niitä puoleensa, jostain syystä tämä kivi on niistä aivan huippu. Miksi norppa haluaa mennä juuri sinne, sen tietää vain norppa itse.

Lue myös:

    Uusimmat