Mainos

Pulkat ja kelkat esiin! Etelä-Suomeenkin tulee kunnolla lunta – "Voi tulla kunnon pöppyräkelit"

Lähipäivien sää näyttää koko maassa talviselta ja kylmältä. Etelä-Suomeenkin saadaan viimein lunta, kun loppuviikosta sankka lumisade saapuu maahan.

Purevaan ilmaan on nyt syytä varautua, sillä vaikka pakkasmittarit näyttävät koko maassa alle kymmeneen astetta, kylmä viima saa lämpötilan tuntumaan iholla erittäin kylmältä. Luvassa on toistaiseksi talven kylmimmän tuntoiset kelit.

– Tuntuma voi olla jopa viidestä kymmeneen astetta kylmempi, kuin pakkasmittarin lukema, MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Lähipäivinä luvassa hyytävän kylmää ja auringonpaistetta

Maanantaina satavat lumikuurot koskevat lähinnä läntisiä merialueita. Lunta voi tulla myös Meri-Lapissa ja Torniojokilaaksossa.  

– Länsirannikolla mennään pilvisessä ja lumisessa säässä, mereltä saadaan rannikolle pieniä lumikuuroja. Tyyli voi yltyä jopa myrskylukemiin.

Tiistaina maan etelä- ja keskiosissa on luvassa aurinkoisia kelejä. Kylmä keli ja pakkaset jatkuvat pitkälle viikkoa. Torstaina ja perjantaina Etelä-Suomeenkin saadaan viimein jo pitkään toivottua lumisadetta.

– Torstai ja perjantai ovat jänniä päiviä Etelä-Suomen liikenteen kannalta, sillä silloin voi tulla kunnon pöppyräkelit aamuksi, Rintaniemi luonnehtii.

Katso paikkakuntasi sääennuste!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.