Puljujärvi tuuletti riehakkaasti ratkaisua – "Ei ole montaa osunut kohdalle"

Kärpät nousi takaisin taisteluun jääkiekkoliigan finaalipaikasta, kun se nujersi Tapparan 3-2-jatkoaikavoitolla torstaina Tampereella.

Ilta näytti olevan jo Tapparan ja sen suurlupaus Patrik Laineen, mutta ratkaisu syntyikin toisen superlupauksen lavasta.

Kärppien Jesse Puljujärvi jäi yksin Tappara-maalin edustalle toisen jatkoerän alussa ja tasoitti maalillaan ottelusarjan 2-2:een Esa Pirneksen esityöstä.

Puljujärven tuuletuksissa oli sitä samaa lennokasta riehakkuutta kuin MM-kultaan päättyneissä nuorten MM-kisoissa.

- Ei ole kovin montaa noita jatkoaikamaaleja osunut omalle kohdalle, niin piti vähän tuulettaa, Puljujärvi naurahti.

- Luotimme omaan sapluunaan. Ne sai muutaman ylivoiman, mutta jaksettiin puolustaa ne pois, hän jatkoi.

Myös Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki nosti onnistuneen puolustustaistelun joukkueensa selkärangaksi, niin väkevää Tapparan vyöry päätöserässä ja ensimmäisessä jatkoerässä oli.

- Tapoimme kaksi alivoimaa kolmannessa erässä ja kaksi alivoimaa ensimmäisessä jatkoerässä. Se oli kaiken a ja o, Marjamäki sanoi.

Kärppä-luotsia harmitti ainoastaan avauserän lopun jäähysuma, jossa kokeneet Mika Pyörälä ja Kim Hirschovits marssivat yhtä aikaa jäähyaitioon.

- Ei noin hyvälle joukkueelle voi antaa kahden miehen ylivoimaa. Vähän hölmöiltiin siinä itse, Marjamäki muistutti.

Laine iski kahdesti, maaliraudat kilisivät

Tappara-tähti Laine rankaisi ylivoimamaalillaan jäähyistä ja toi vielä isännät tasoihin millintarkalla yläkulmakudillaan avauserän lopulla. 

- Laineen laukaus oli maailmanluokkaa. Ei siinä auta, vaikka kuinka yrität olla edessä, Marjamäki totesi.

Laine kantoi torstaina Tapparan hyökkäyspeliä pistekuningas Kristian Kuuselan sairastaessa, mutta hattutemppu jäi haaveeksi.

- Oli jonkun verran paikkoja, mistä olisi vielä voinut tehdä, varsinkin viimeisessä erässä. Mutta ei vain sattunut enää menemään, Laine sanoi.

Maaliraudatkin olivat Kärppä-vahti Sami Rajaniemen tukena, sillä kiekko kilahti niihin neljä kertaa.  

Lue myös:

    Uusimmat