Pukeutumisopas Y-vartalolle: Korosta lantiota ja sääriä

Vartalomallin Y tunnistaa naisilla lantiota leveämmistä hartioista. Y-vartaloisen takapuoli on usein kapea ja jalat hoikat – rinnat eivät usein ole aivan pienet. Lue pukeutumisneuvojamestari Kikka Sepän vinkit siihen, kuinka tunnistaa Y-vartalo ja kuinka Y-vartaloisen naisen kannattaa pukeutua korostaakseen vartalonsa parhaita puolia!

Kun peilistä katsottaessa hartialinja on leveämpi kuin lantio, on kyse Y-vartalosta. Oikeilla vinkeillä Y-vartaloinen voi korostaa upeita sääriään ja saada ylävartalonsa näyttämään sopusuhtaiselta ja naiselliselta.

– Kun vartalomalli on Y, on selkä usein lyhyt ja vyötärö jokseenkin mitätön – mutta takapuoli ja sääret ovat sitäkin upeammat! Kikka Seppä kertoo.


Pukeutumisvinkit pähkinänkuoressa

Hyvänä nyrkkisääntönä Y-vartaloinen voi pitää sitä, että yläosaan ei kannata tuoda asuilla yhtään enempää runsautta tai ryhdikkyyttä, mutta lantiota ja sääriä kannattaa korostaa niin paljon kuin mahdollista.

Pääntie

Kun vartalomalli on Y, kannattaa suosia maltillisia kauluksia. Pyöreä pääntie pehmentää kauniisti ylävartalon kulmikasta mallia. Venepääntietä kannattaa välttää, sillä se korostaa leveistä hartioista syntyvää vaikutelmaa.

Jakku

Tärkeintä jakun valinnassa Y-vartaloiselle on se, että jakun kauluksen on tärkeää laskeutua alaspäin, jotta ylävartalon leveämpi linja rikkoituu. Valtavia kauluksia kannattaa välttää, jotta huomio kiinnittyy enemmän lanteisiin ja jakun pitkään linjaan kaulusten sijaan. Y-vartaloiselle istuu usein erityisen hyvin hieman pidempi jakkumalli, joka kaartuu lantiolle pyöristäen sitä.

Vyö

Y-vartaloisen kannattaa valita ylleen vyö, joka istuu lanteille. Vyö saa olla leveäkin, mutta kannattaa välttää vyön asettamista navan korkeudelle. Parhaimmillaan näyttävä vyö tuo muotoa lantionseudulle.

Farkut

Kun hartiat ovat leveät ja takapuoli kapea, on usein kaikkein istuvin farkkumalli boyfriend-malli. Hieman väljissä farkuissa taskut asettuvat usein kapeatakapuolisen vartalolle upeasti: kun taskut on asemoitu takapuolen korkeimman alueen kohdalle, pyöristyy takapuoli kauniisti.

Suorat housut

Jos vartalomalli on Y-kannattaa valita suorista housuista matalavyötäröinen malli. Koska Y-vartaloisen jalan malli on usein hyvin hoikka, ja sorjia sääriä on hyvä korostaa kapeilla lahkeilla

Pikkumusta

Kun Y-vartaloinen etsii pikkumustaa, kannattaa ensimmäisenä kiinnittää huomiota valitun asun linjakkuuteen: jämäkkä kangas ja selkeät leikkaukset auttavat korostamaan Y-vartalon parhaita puolia. Halterneck-malli sopii erityisen hyvin leveäharteiselle, sillä malli laimentaa ylävartalon leveyttä. Alaosastaan yksinkertaisia ja erityisen tiukkoja pikkumustia kannattaa välttää, jos haluaa saada huomiota myös ylävartaloon.

Kevättakki

Kevääksi takkia etsivät Y-vartaloisen kannattaa panostaa tyylikkääseen trenssiin, joka tasapainottaa lanteiden ja hartioiden väristä leveyseroa ja luo illuusion todellista kapeammasta vyötäröstä.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat