Pukeudutko liian seksikkäästi? Se voi tehdä hallaa urallesi

Onko tapanasi pukeutua seksikkäästi ja naisellisesti – jopa töihin? Varo, sillä se voi antaa sinusta täysin väärän vaikutelman. Lue myös, millaisia vaatteita kannattaa työpaikalla suosia.

Jos tyylitajusi ja pukeutumistyylisi on erityisen seksikäs, se saattaa tuottaa suurta hallaa urallesi, väittää Lawrencen yliopiston teettämä selvitys.

Psykologian professori Peter Glickin mukaan kävi ilmi, että seksikkäästi töihin pukeutuvat naiset nähtiin sopimattomina ja epäasiallisina – alasta riippumatta. Lisäksi seksikkäästi pukeutuvien naisten kuviteltiin pyrkivän urallaan eteenpäin käyttämällä häikäilemättä seksikkyyttään hyväkseen.

Se mikä oli mielenkiintoista huomata, selvityksen mukaan johto- tai vastuuasemassa olevat naiset nähtiin tyhminä ja epäpätevinä, jos he pukeutuvat vähänkin provokatiivisesti tai seksikkäästi. Kuitenkaan tämä ei pätenyt alemmassa asemassa työskenteleville, kuten esimerkiksi sihteereille. Sihteereillä oli ikään kuin "oikeus" pukeutua seksikkäämmin.

Mutta missä menee sitten seksikkään ja tyylikkään raja? Tässä pari vinkkiä esimerkiksi toimistotyössä olevalle työntekijälle:

Nämä asut ovat liian seksikkäitä töihin:

Puserot tai kauluspaidat, jotka paljastavat liikaa ihoa. Unohda dekoltee-aluetta korostavat topit ja sekä olkapäät paljastavat, tiukat tuubitopit. Käytä esimerkiksi villa- tai -pikkutakkia toppien päällä.

Vinkki: Kesäiset asut ja paidat ovat liian seksikkäitä töihin. Sen minkä laittaisit kesäpäivänä päälle, harvoin sopii sellaisenaan töihin.

Liian ohuet tai kiiltävät kankaat. Älä valitse yllesi läpinäkyvää pitsiä tai kangasta. Varo myöskin pukeutumasta päästä varpaisiin metallin sävyihin, sillä se tekee asusta halvan näköisen.

Vinkki: Hyviä kangasmateriaaleja ovat muun muassa silkki, viskoosi, puuvilla-polyesterisekoitukset.

Liian tiukat, ihoa nuolevat asut. Vaikka on tärkeää valita ylleen hyvin istuva asukokonaisuus, kannattaa kaikista tiukimmat ja ihoa nuolevimmat vaatteet ja housut jättää kiltisti vaatekaappiin.

Varo vilauttelemasta rintaliivien olkaimia tai reunoja. Huolehdi myös, etteivät pikkuhousun rajat paista housuista läpi.

Liian lyhyet hameet ja mekot. Liian lyhyt helma sijoittuu polven yläpuolelle yhden kämmenen verran. Jos valitset polven yläpuolelle nousevan hameen, valitse läpinäkymättömät ja tummat sukkahousut tai legginsit hameen alle.

Vinkki: A-linjaiset tai kynähameet ovat klassinen valinta, mutta uskalla kokeilla myös hameita, joissa on esimerkiksi kukkakuvioita tai muita koristeita.

Liian matalat housut. Älä valitse housuja, jotka ovat matalavyötäröiset tai liian kireät, jotka korostavat reisiä tai takapuolta.

Vinkki: Valitse mieluummin korkeavyötäröiset housut, sekä neutraaleja värejä

Kaula-aukoilla kikkailevat mekot. Unohda töissä näyttävät pääntiet, kuten syvät v-malliset kaula-aukot, niskalenkilliset leningit tai selän paljastavat mekot.

Vinkki: Suosi tunikoita, perinteisiä kotelomekkoja tai pitkiä kaulus- eli paitamekkoja. Käytä myös esimerkiksi boleroa tai pikkutakkia.

Korkeat piikkikorkokengät. Vaikka piikkikorkokengät sopivat lähes jokaiselle naiselle, kannattaa töissä kuitenkin suosia kenkiä, joiden korko on alle viisi senttimetriä. Jätä myös peep toe -kengät ja remmisandaalit kotiin. Myös aivan liian värikkäitä ja huomiota kirkuvia kenkiä kannattanee välttää.

Vinkki: Valitse neutraaleja värejä ja klassisia malleja, joissa on tukeva korko.

Lähde: Shoppinglifestyle.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja