Mainos

Puheviestinnän professori Haaviston ja Haataisen vaalitentistä – "Mitään erityisen kiinnostavaa ei noussut esille"

Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus arvioi, että presidentinvaaliehdokkaat ovat tähän asti tarjonneet vain vähän uusia näkökulmia keskusteluun. Eilen MTV Uutisten vaalitentissä haastattelussa nähtiin vihreiden Pekka Haavisto ja SDP:n Tuula Haatainen

– Molemmat ehdokkaat ovat ammattitaitoisia ja sanavalmiita mutta mitään erityisen kiinnostavaa tai innostavaa näissä haastatteluissa ei noussut esille, Isotalus arvioi vaalitenttiä kokonaisuudessaan. 

Ensin haastatteluvuorossa ollut Haavisto sai kuitenkin Isotalukselta kehuja rauhallisesta, televisioon sopivasta puhetyylistään ja argumentaatiotaidoistaan. 

– Hän on hyvä perustelemaan vastauksiaan. 

Nämä asiat olivat Isotaluksen mukaan kohdillaan myös eilisillan haastattelussa. Lisäksi Haavisto sai Isotaluksen mielestä tuotua haastatteluun jotain uutta, nimittäin ajatuksen väestösopimuksesta. 

Haavisto vaikutti kuitenkin Isotaluksen mukaan tavallista vakavammalta ja huolestuneelta. Eilisillan tentissä Haavistolta kysyttiin muun muassa kysymyksiä liittyen sotilasliitto Natoon tai Fortum-kauppaan. 

– Fortum-kaupasta tuli hapuilevaa vastausta, Isotalus summaa. 

SDP:n ehdokkaan Tuula Haataisen kohdalla Isotaluksen arviot ovat hieman jyrkempiä. 

– Hänkin on hyvä argumentoimaan, mutta vähän sellaista selittelyn makua, hitautta, sanojen hakua. Mikä sitten syö sitä vakuuttavuutta, professori summaa. 

Isotaluksen mukaan Haataisen elekielessä oli myös nähtävissä pientä epävarmuutta. 

– Jossain vaiheessa tuli pieni hymy mukaan. En oikein ymmärtänyt mistä se tuli haastatteluun. 

– Hän pystyi kuitenkin hyvin torjumaan toimittajien epäilevät kysymykset siitä, onko hänellä tarpeeksi ulkopoliittista osaamista. 

Yhteenvetona Pekka Isotalus arvioi, että molemmilla olisi voinut olla enemmän omien teemojen esiintuomista.

– Varsinkin Haatainen olisi voinut tuoda enemmän omia ajatuksia, mitkä ovat vaalikampanjassa keskeisiä. Siinä hän ei täysin onnistunut.

– Myös Haavisto olisi voinut tuoda näitä vähän enemmän. Hän kuitenkin jonkin verran sai ujutettua vastauksiinsa sitä, että millaista kansainvälistä kokemusta hänellä on rauhanneuvotteluista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.