Mainos

Puhemies Lohela Kiinassa presidentin vieraana – vastassa korulauseiden kukkameri

1:17

Eduskunnan puhemies Maria Lohela on johtanut pohjoismaista ja Baltian maiden kansanedustuslaitosten puhemiesten vierailua Pekingissä ja tapaamistaa presidentti Xi Jingpingin kanssa. Kiinan keskustelevisio raportoi asiasta kunnioittavasti.

Kiinan valtiollisen television CCTV:n raportissa ensimmäinen kuva näytti Lohelan saapuvan kättelyyn presidentti Xi:n kanssa. Toimittaja pyrki lausumaan Lohelan ja muidenkin vieraiden nimet oikein mutta se jäi urhoolliseksi pyrkimykseksi.

Television uutisjuttu noudatti kaavaa, joka toi muistuman sosialististen suurvaltojen ammoisista valtiollisista muodollisuuksista, mutta joka on nykyään harvinaista koettavaa.

Yhteiskuvan jälkeen Kiinan keskustelevisio kertoi, kuinka presidentti Xi piti vierailua tervetulleena ja korosti, että kyseessä on uusi Pohjoismaiden ja Baltian sekä Kiinan korkean tason yhteydenpidon muoto joka kuvastaa osapuolten molemminpuollista poliittista luottamusta, viestintää ja yhteistyötä. Se on tullut presidentin mukaan uuteen nopean kehityksen vaiheeseen.

Televisio lisäsi että korostuneella luottamuksella ja käytännönläheisellä yhteistyöllä on luja yleisön tuki.

Korulauseiden vyöry yltyy

Keskustelevisio jatkoi, että Xi valaisi vierailleen Kiinan talouskehitystä ja rauhanomaista ulkopolitiikkaa. Puoluekokouksen päätösten mukaan Kiina jatkaa uudenlaisten ulkosuhteiden rakentamista ihmiskunnan yhteiseksi tulevaisuudeksi osana sosialismia kiinalaisin tunnusmerkein.

Vieraat puolestaan onnittelivat puoluekokouksen menestystä ja sen ihmisläheisiä päämääriä. Kiinan keskustelevision mukaan vieraat sanoivat, että Kiina on yltänyt historiallisiin saavutuksiin talouskehityksessä, elinolojen kohentamisessa ja ympäristönsuojelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.