Mainos

Puhemiehen toiminta hämmensi: "Koko sali olisi ollut valmis jatkamaan debattia"

Oppositio suivaantui eduskunnassa keskiviikkona keskustelun päättämiseen juuri kun puhujat olivat päässeet kunnolla vauhtiin.

Nopeatempoinen keskustelu hallitusohjelmasta kesti vain puolentoista tunnin ajan. Keskustelu kävi vielä kipakkana, kun puhemies Maria Lohela (ps.) päätti debatin ja päiväjärjestyksessä siirryttiin ennakolta varattuihin pidempiin puheenvuoroihin.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toivoo, että puhemiesneuvosto käy pelisääntöjä läpi.

– Näytti siltä, että koko sali olisi ollut valmis jatkamaan debattia ja jäi ihmetyttämään, miksi sitä ei jatkettu, Lindtman sanoi STT:lle.

Hän toivoi, että vahvasta oppositiosta pidettäisiin kiinni, varsinkin nyt kun puhemiehistössä ei ole opposition edustajaa.

– Seuraamme nyt mielenkiinnolla, miten salikulttuuri ja debattien määrä kehittyy.

Lohela kertoi myöhemmin STT:lle, että hän arvioi keskustelun olevan hiljenemässä ja päätti siksi debatin. Hän myös huomautti, että debatti kesti tiistaina jo useamman tunnin.

Uudessa tilassa ei meinaa kuulla

Eduskunta kävi tiistaina ja keskiviikkona ensimmäiset isot keskustelut Sibelius-Akatemian väistötiloissa. Kuuluvuus ei ollut paras mahdollinen, ja keskustelua oli myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan vaikeaa seurata.

Keskiviikkona eduskunta tiedotti, että salin äänentoisto- ja akustiikkaongelmia pyritään ratkomaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.