Pudotuspelien pistepörssin kärkisijoilla todellinen kummajainen, pronssia kaulaansa saanut hyökkääjä selittää tilannetta: "On helppo olla treeni-gretzky"

2:30
Micje-Max Åsten nousi pudotuspelien kärkiviisikkoon pronssiottelun osumallaan.

HIFK:n nelosketjun rouhija Micke-Max Åsten nousi merkittävään rooliin keskiviikon pronssikamppailussa Tapparaa vastaan. Åsten sai nimiinsä ensimmäisen erän 3–0-maalin, kun HIFK rynni 7–1-voittoon. Åstenin pudotuspelikevät oli hämmentävän tehokas.

SM-liigan pudotuspelien pistepörssin neljä kärkinimeä eivät herätä yllättyneitä huokauksia. Eetu Koivistoinen, Sebastian Dyk, Josh Kestner ja Jukka Peltola tunnetaan kovina suorittajina myös hyökkäyspäässä. Viitospaikalta löytyy sen sijaan todellinen yllättäjä. Tehot 3+5 kahdeksassa ottelussa kerännyt HIFK:n  Micke-Max Åsten.

C Moren haastattelussa pronssiottelun toisella erätauolla jutustellut Åsten ei osannut suoraan sanoa syytä tehojensa takana.

– Ihan hyvä meiniki, turha sitä on kiistää. En osaa sanoa, en tiedä. Nukkunut hyvin, syönyt hyvin.

Åstenin haastattelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Åstenin pudotuspelien pistetehtailun poikkeuksellisuudesta saa hyvän kuvan, kun ottaa huomioon, että miehen runkosarjan piste-ennätys on kymmenen pistettä kaudelta 2017–2018.

Voit katsoa Åstenin pronssiottelussa tekemän 3–0-maalin alla olevalta videolta.

1:29

Ilmeisesti kohentunut itseluottamus nosti Åstenin pudotuspeleissä pelätyksi pistetykiksi. Asiantuntija Ismo Lehkonen ihaili lähetyksessä Åstenin niin sanottua no-look -syöttöä.

– Muutama piste, kun on sarakkeessa, kummasti itseluottamusta löytyy. Kyllä treeneissä on helppo heittää lättyä ja olla treeni-gretzky, mutta pelit ovat olleet sitten vähän eri juttu.

Yksi syy tehojen löytymiseen voi olla päävalmentaja Jarno Pikkaraisen nelosketjuaan kohtaan osoittama luottamus. Ketjun toinen laituri Juho Keränen kuvaili, miksi peli Åstenin ja sentteri Miro Väänäsen kanssa toimi pudotuspeleissä niin hyvin. 

– Tuli varmaan siitä, että saatiin Pikeltä (Pikkarainen) luottamus jossain vaiheessa. Sanoi, että saamme pelata yhdessä kauden loppuun. Oli ollut tyytyväinen siihen , miten olimme pelanneet ja tehneet hommia. Saatiin luottamus ja sitä kautta itseluottamus siihen, että saadaan rakentaa oman ketjun peli kuntoon. Siitä se sitten tuli.

Lukko ja TPS aloittavat vielä finaalisarjansa perjantaina, joten keskiviikkona kautensa päättänyt Åsten tullee lipeämään alaspäin pistepörssin kärkiviisikosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja