HIFK:n kova lataus pronssikamppailuun löytyi otteluaamuna – "Puhuttiin, että lyödäänkö läskiksi vai pelataanko"

4:19
HIFK päätti kauden pronssimitalit kaulassa: "Saatiin hyvä päätös kaudelle".

HIFK jyräsi Tapparan SM-liigan pronssiottelussa keskiviikkoiltana Helsingissä. Tapparan seitsemän mitalin putki katkesi hurjan myllytyksen jälkeen maalein 7–1.

HIFK:n kokenut hyökkääjä Juho Keränen kuvaili C Moren haastattelussa joukkueen valmistautumista pronssiotteluun pettymykseen päättyneen TPS-välieräsarjan jälkeen. Keskiviikkona HIFK oli selvästi Tapparaa valmiimpi kamppailemaan pronssimitaleista.

– Aamulla puhuttiin, että lyödäänkö läskiksi vai pelataanko vielä tosissamme toisillemme. Päätettiin, että pelaamme tosissamme. Hyvä, että saatiin voitto.

HIFK putosi pronssiotteluun karvaasti, kun TPS vei voiton maanantain kamppailun jatkoajalla. Keräsen mukaan oli hyvä, että pronssista kamppailtiin vain yhden välipäivän jälkeen.

– Mahdollisimman nopeasti peli pois alta.  Yhdessä tekemisestä joukkueen kanssa löytyi motivaatio vielä kerran.

Keräsen mukaan HIFK oli tällä kaudella todella sitoutunut ja määrätietoinen joukkue. Samaa sanoi päävalmentaja Jarno Pikkarainen taiston tauottua.

– Tänäänkin johdettiin 7–0, ja nähtiin tuli takakarvat ja blokkaukset ja kaikki. Se kuvaa paljon. Matka kasvatti meitä, oli monet vaikeudet. Alussa isot loukkaantumismäärät, sitten koronat ja kaikki. Silti mentiin pystyssä päin ja yhdessä ja voitettiin vaikeudet. Tietysti olisi haluttu olla lopussa asti, mutta siihen ei ihan riittänyt.

Pronssimitali maistui Pikkaraiselle, vaikka finaalista putoaminen yhä korpesi.

– Tietenkin kivempi seistä viivalla kuin kähteä koppiin. Onhan tämä ollut kova kausi kaikkinensa. Tapahtunut ja sattunut. Paljon odottamattomia asioita. Nyt se on tässä ja tulos on tuossa, Pikkarainen sanoi pronssilätkä kaulassa.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei selitellyt tappion hetkellä. Joukkue, pelaajat ja valmentajat, eivät onnistuneet saamaan latausta kohdalleen Lukko-välieräsarjan pettymyksen jälkeen.

– Ei se varmaan tähän päivään ratkennut. Runkosarja oli tosi kova rutistus, loppupätkä varsinkin. Siihen pirun kova KalPa-sarja ja kova Lukko-sarja, ja kova pettymys siitä. Ei vain onnistuttu saamaan latausta. HIFK tuli hyvin ja teki maalit. Ei selityksiä. IFK oli parempi ja ansaitsi pronssit. Me ei saatu edes peliä aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja