Mainos

PS-nuoret eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään turkkilaisjärjestön takia

Perussuomalaisten nuorten edustajisto on päättänyt, että nuorisojärjestö eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään European Young Conservativesista.

Eron syynä on se, että turkkilaisen AKP-puolueen nuorisojärjestö on edelleen EYC:n jäsen. PS-nuoret on liittymisestään vuonna 2014 lähtien vaatinut, että AKP-nuoret tulisi saada ulos järjestöstä. AKP on Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin puolue.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila sanoo, ettei PS-nuoret voi tehdä minkäänlaista yhteistyötä AKP-nuorten kanssa.

– Emme voi kuulua järjestöön, jonka jäsenenä toimii eurooppalaisia arvoja vastaan toimiva Turkin uuden sulttaanin nuorisojärjestö, Voutila sanoi.

Voutila sanoi STT:lle, että PS-nuoret sai tukea vaatimukselleen AKP-nuorten sulkemisesta pois, mutta ei kuitenkaan riittävästi.

EYC:llä on parikymmentä jäsentä EU-maista ja EU:n ulkopuolisista eurooppalaisista maista ja yhteistyösuhde Yhdysvaltojen republikaanien nuorisojärjestöön ja Israelin Likudiin. Se on liittoutunut EU-parlamentissa konservatiivisten ja EU-vastaisten puolueiden ACRE-ryhmän kanssa.

Voutilan mukaan PS-nuoret ryhtyy jatkossa tiivistämään kahdenvälisiä suhteitaan erityisesti Pohjoismaissa. Ruotsidemokraattien kanssa PS-nuorilla ei ole virallista suhdetta.

– En ole vielä heitä puheenjohtajana tavannut, mutta eiköhän heitäkin tule tavattua jossakin vaiheessa. Baltian suunta on toinen, mikä on meille tärkeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja