Mainos

PS:n puoluesihteeri Rädylle: Herää todellisuuteen

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvostelee kovin sanoin sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn viime viikkoisia sanavalintoja.

Sosiaali- ja terveysministeri Räty sanoi Verkkouutisten haastattelussa, että alle 2 100 euroa kuukaudessa tienaavia on hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista. Perussuomalaisten puoluesihteeri Slunga-Poutsalo sanoo tiedotteessaan, että Räty laukoi menneellä viikolla juuri niin kuin hän todellisuudessa ajattelikin. 

Slunga-Poutsalon mukaan yli 700 000 palkansaajan kuukausiansiot jäävät alle 2 600 euron kuukaudessa. Yrittäjistä peräti 47 000 tienaa alle 15 000 euroa vuodessa.  Hän perustaa tietonsa Helsingin Sanomiin. 

- Näiden pienyrittäjien työaika on rajaton ja lomat pitämättä, eikä heillä ole mahdollisuutta nostaa lisäansioita osinkoina. Kaikki tämä näyttää olevan ministerille vierasta. Samaan aikaan ministeri on itse kikkaillut lainsäädännössä olevilla aukoilla verovapaat tulot yksityispraktiikan puolelta ja autoedut, vaikka veronmaksukykyä kyllä olisi löytynyt, Slunga-Poutsalo moittii.

Ylen uutiset kertoi tänään, miten Räty oli muuntanut sivutulojaan verottomiksi osingoiksi ennen nousuaan Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kysymys on tuloista, joita Räty sai yksityisvastaanotostaan vuosina 2007-2011.

Monimutkaisen, mutta laillisen yhtiöjärjestelyn kautta Räty sai palkan sijaan osinkoja ja luontaisetuja. 

 - Ylen uutisoinnin mukaan hän on systemaattisesti muuntanut korkeasti verotettuja palkkatulojaan huomattavasti kevyemmin verotettavaksi yritystuloksi. Onko tämäkin harkittu teko tarkoitus kuitata vain harkitsemattomana lipsahduksena, Slunga-Poutsalo kysyy. 


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.