Mainos

Professorit ja tieteentekijät suomivat Helsingin yliopiston irtisanomisia

Professoriliiton ja Tieteentekijöiden liiton mielestä yliopisto näkee henkilökunnan vain kulueränä, jota vähentämällä hoidetaan maan hallituksen ajamat rahoituksen jättileikkaukset.

Niiden mukaan maan suurin yliopisto olisi voinut hoitaa yt-neuvottelut paremmin etsimällä aidosti korvaavia toimia henkilöstövähennyksille ja kuuntelemalla luottamusmiehiä. Näin on liittojen mukaan tehty joissakin muissa yliopistoissa.

– Yhteistoimintaneuvotteluissa pyritään kerralla ratkaisemaan laskettu sopeuttamistarve aina vuoteen 2020 asti, liitot kirjoittavat tiedotteessaan.

Liittojen mukaan kestävämpi ratkaisu olisi katsoa vuosi kerrallaan, mitkä toimet ovat välttämättömiä. Nyt Helsingin yliopisto tekee irtisanomiset etupainotteisesti kertarytinällä.

– Yt-neuvotteluiden tavoitteet olivat myös ylimitoitettuja, liitot suomivat tiedotteessaan.

Professoreiden mukaan on myös ongelmallista, että irtisanomiset ja palvelussuhteen päättymiset koskevat enemmän muuta kuin opetus- ja tutkimushenkilöstöä. Sen seurauksena muun henkilöstön tehtävät uhkaavat valua yhä enemmän opettajille ja tutkijoille, jolloin tutkimukseen ja opetukseen on entistä vähemmän resursseja.  

Helsingin yliopisto ilmoitti tänään suomalaisen yliopistohistorian suurimmista henkilöstövähennyksistä. Yliopiston henkilöstömäärä vähenee vuoden 2017 loppuun mennessä arviolta 980 hengellä, mistä 570 irtisanomisten kautta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.