Mainos

Professori: Loirin pelastanut diabeteslääke pystyy ihmeisiin

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikona taiteilija Vesa-Matti Loiri "ihmeparantumisesta". Victoza-diabeteslääkkeen avulla Loiri on päässyt jälleen jaloilleen pyörätuolista.

Helsingin yliopiston professsori ja HUSin ylilääkäri Johan Eriksson on erittäin toiveikas lääkkeen tehon suhteen.

– Yksi GLP-1-lääkkeiden käytön merkittävimmistä vaikutuksista on painon putoaminen. Yleensähän diabetestä hoidetaan insuliinilla, mikä nostaa potilaan painoa entisestään. Suurin hyöty tästä lääkkeestä olisi nimenomaan heillä, joilla on suuri riski lihoa lisää, kertoo Johan Eriksson.

Näin ihmelääke tehoaa

Lääkkeen vaikutus perustuu siihen, että se lisää haiman insuliinia tuottavia soluja. Mahdollisuus parantua kakkostyypin diabeteksestä Victozan avulla on Erikssonin mukaan hyvä.

– Lääkkeestä on pelkästään positiivisia kokemuksia. Omalla vastaanotollani on nainen, jonka paino putosi jopa 25 kiloa. Victozan avulla hän pääsi kokonaan irti insuliinista. Kirjallisuudessa on myös muutamia tällaisia potilastapauksia, joissa reippaasti ylipainoinen diabeetikko on saanut tämän tyyppisiä lääkkeitä käyttöönsä, ja he ovat kokonaan parantuneet tästä taudista ja pysyneet oireettomina pitkään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.